Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Νέα Υόρκη λόγω της μεγάλης αύξησης στις αφίξεις μεταναστών

Ο Δήμαρχος της Νέα Υόρκης, Έρικ Άνταμς, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Παρασκευή λόγω της άφιξης χιλιάδων Λατινοαμερικανών μεταναστών στην πόλη τους τελευταίους μήνες από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια πίεση στο σύστημα παροχής καταφυγίων για τους άστεγους της πόλης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πόλη αναμένει να ξοδέψει 1 δισ. δολλάρια για να διαχειριστεί τη μαζική εισροή ατόμων που ζητούν άσυλο, δήλωσε ο Άνταμς σε ομιλία στο Δημαρχείο. Πέραν των 17 χιλιάδων ατόμων έφθασαν στη Νέα Υόρκη από τον Απρίλιο. Κατά μέσο όρο πέντε με έξι λεωφορεία φθάνουν κάθε ημέρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με εννιά λεωφορεία να μπαίνουν στην πόλη την Πέμπτη, σημείωσε.

Η αύξηση των αφίξεων έχει οδηγήσει σε ένα αριθμό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα άτομα στα καταφύγια στην πόλη.


«Παρόλο που η συμπόνοια μας δεν έχει όρια, οι πηγές μας δεν είναι ανεξάντλητες», είπε ο Δήμαρχος, καλώντας το κράτος να παρέχει στήριξη. “Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκη θα είναι πιο εύκολο για τις υπηρεσίες στην πόλη να συντονίσουν την ανταπόκρισή τους πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.