«Κατάστημα κατασκοπείας» είχαν στόχο να ανοίξουν Άβνι και Μιχάλης Αγγελίδης

Συνεχίζεται ο ντόρος και οι αποκαλύψεις γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων και το μαύρο κατασκοπευτικό βαν.

Ο αδερφός του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Μιχάλης Αγγελίδης, είχε συνεταιριστεί με έναν εκ των ελεγχόμενων για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, με στόχο να ανοίξουν μαγαζί με την ονομασία «Spy Shop» («κατάστημα κατασκοπείας»).

Σύμφωνα με το μητρώο εγγραφής εταιρειών στην Κύπρο, η εταιρεία που είχαν ιδρύσει το 2011 με την επωνυμία S9S, είχε ως σκοπό να ετοιμάζει έρευνες στον τομέα της ψηφιακής δικανικής επιστήμης και άλλα.  Η εταιρεία ενεγράφη στον Έφορο Εταιρειών στις 10 Νοεμβρίου του 2011 και είχε διαγραφεί στις 11 Ιανουαρίου του 2016. Επίσης προκύπτει ότι είχε προσφέρει νομικές υπηρεσίες στην συγκεκριμένη εταιρεία, το δικηγορικό γραφείο στο οποίο ήταν συνέταιρος ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας πριν το 2018. Ο Σάββας Αγγελίδης, είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας τον Μάρτιο του 2018 και είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του σε συνέταιρό του δικηγόρο.

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Μιχάλης Αγγελίδης είχε αναφέρει ότι η εταιρεία του με τον Άβνι είχε συσταθεί το 2011 και ότι από το 2012 είχε διαλυθεί.

Να ριχτεί φως στο δίκτυο υποκλοπών και παρακολουθήσεων ζητά το ΑΚΕΛ

Το θέμα ηθικής τάξης επανέφερε στο προσκήνιο το ΑΚΕΛ με αφορμή το σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Ελλάδα και συνδέθηκε με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην Ισραηλινού κατασκόπου Ταλ Ντίλιαν στην Κύπρο.

Χθες ο Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε ότι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας μετά από ένα χρόνο επιβεβαίωσε ότι το δικηγορικό του γραφείο είχε εγγράψει την εταιρία του Άβνι, συνεργάτη και συνέταιρου του Ισραηλινού κατασκόπου Ντίλιαν, και ότι ο αδελφός του είχε επαγγελματική συνεργασία μαζί του έστω κι αν αυτή τελικά δεν ολοκληρώθηκε. Ο κ. Κουκουμάς διερωτήθηκε πώς με αυτά τα δεδομένα ανέλαβε ο ίδιος ο Σάββας Αγγελίδης την πολύκροτη και εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση του μαύρου βαν στην οποία τελικά απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους. Έκανε λόγο για κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση αντί να ξορκίζει τα ερωτήματα, να απαντήσει ξεκάθαρα αν προτίθεται να προχωρήσει σε πραγματική έρευνα για τη δράση των εταιριών του Ταλ Ντίλιαν στην Κύπρο.

Παράλληλα ο κ. Κουκουμάς έθεσε το ερώτημα μέχρι πότε θα σιωπούν ΔΗΣΥ και Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού παραδέχθηκαν, πως ο ΔΗΣΥ αγόρασε υπηρεσίες και προϊόντα από εταιρίες του Άβνι. Τόνισε επίσης ότι ούτε ο έτερος συναγερμικός υποψήφιος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν λέει λέξη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, που αφορά ευθέως την κυβέρνηση στην οποία υπηρέτησε για τόσα χρόνια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy