Καταστράφηκαν πατατοκαλλιέργειες λόγω παγετού – Παραδέχεται «αστοχία» η Μετεωρολογική Υπηρεσία

Καταστράφηκαν καλλιέργειες πατατών το βράδυ της Πέμπτης, αφού η Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν προέβλεψε τον παγετό και οι πατατοπαραγωγοί δεν είχαν νερό από τον νότιο αγωγό.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, παραδέχθηκε ότι υπήρξε αστοχία όσον αφορά στην πρόγνωση αφού η εκτίμηση ήταν για 5 βαθμούς το βράδυ κάτι που δεν σημαίνει παγετός, αλλά τελικά η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Υδάτων βασίζεται στις προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι παραγωγοί ζητούσαν νερό από τον νότιο αγωγό για να προλάβουν τα χειρότερα όμως επειδή η πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών αφορούσαν ψηλότερη θερμοκρασία, δεν είχε ενεργοποιηθεί καμία δράση.

Ο κύριος Νικολαΐδης παραδέχθηκε το λάθος από μέρους της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και σημείωσε ότι θα γίνει έρευνα για να καταγράφουν τα πάντα.

ΓΓ ΕΚΑ: Το Υπουργείο Γεωργίας πρέπει να δράσει άμεσα

Από την πλευρά του ο Γ.Γ της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας χαιρέτισε την παραδοχή του λάθους από μέρους του διευθυντή της μετεωρολογικής υπηρεσίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι τώρα το Υπουργείο Γεωργίας πρέπει να δράσει άμεσα και να καλύψει τις ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί.

Οι πατατοπαραγωγοί τονίζουν ότι υπέστησαν μεγάλη ζημιά και η παραγωγή τώρα πήγε ένα μήνα πίσω.

Ζητούν να ληφθούν αποφάσεις ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, ενώ ζητούν επίσης να λαμβάνονται υπόψιν και οι δικές τους εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy