Καταστροφικές πυρκαγιές μαίνονται εν μέσω καύσωνα στη νοτιοδυτική Γαλλία

Θλιβερή είναι η κατάσταση των πυρκαγιών που μαίνονταν χθες, Τρίτη, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι η καταστροφή 16 κατοικιών και 60.000 στρεμμάτων από τη φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση σχεδόν 6.000 ανθρώπων από την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον περασμένο μήνα η ίδια περιοχή πλήγηκε ξανά από πυρκαγιές.

Η Γαλλία, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, αντιμετωπίζει κύματα καύσωνα και ξηρασία που έχουν προκαλέσει πολλές πυρκαγιές τους δύο τελευταίους μήνες.

«Η φωτιά εξαπλώνεται και έχει επεκταθεί στο νομό Λαντ», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι τοπικές αρχές του οινοπαραγωγικού νομού Ζιρόντ, προσθέτοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί 500 πυροσβέστες.

Ο νομός Ζιρόντ στη νοτιοδυτική Γαλλία επλήγη τον Ιούλιο από δύο πυρκαγιές που κατέστρεψαν περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους και προκάλεσαν την απομάκρυνση σχεδόν 40.000 ανθρώπων.

Πυρκαγιές μαίνονταν χθες, Τρίτη, και σε άλλα μέρη της χώρας.

Στο νομό Μαιν-ε-Λουάρ στη δυτική Γαλλία, η πυρκαγιά κατέκαψε 6.500 στρέμματα γης, ενώ απειλούνται 5.000, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στους νότιους νομούς Λοζέρ και Αβερόν, σχεδόν 6.000 στρέμματα έχουν ήδη καεί. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, αναμένεται να μεταβεί αργότερα σήμερα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.