Καταστροφικές συνέπειες επιφέρει το νέο αναθεωρημένο τοπικό σχέδιο για τον Ακάμα

Οι Επιτροπές Εσωτερικών και Περιβάλλοντος της Βουλής θα συνεδριάσουν εκτάκτως από κοινού την ερχόμενη Τετάρτη για το τοπικό σχέδιο για τον Ακάμα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού σημείωσε ότι το πολεοδομικό συμβούλιο παρακάμπτει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την προστασία του Ακάμα ενώ καθορίστηκε εσπευσμένα συνεδρία στις 9 Ιουνίου για να ληφθούν αποφάσεις. Εξέφρασε ανησυχία ότι η επικύρωση αυτού του σχεδίου, θα εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο οικοσύστημα. Ο κ. Δαμιανού σημείωσε ότι είναι τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται γύρω από την περιοχή του Ακάμα, τονίζοντας ότι τα συμφέροντα τίθενται πάνω από τη ζωή των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη αρέσκεται στο να κτίζει τα πάντα. Σημείωσε ότι υπήρχε πρόταση για δημιουργία δρόμων και περιπτέρων σε παραλίες και στο κρατικό δάσος του Ακάμα. Σκοπός είπε, είναι να πάει ηλεκτρισμός και νερό στην περιοχή, προκειμένου να είναι πιο εύκολο να κτίζονται επαύλεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.