Καταστροφικές συνέπειες στην φροντίδα καρκινοπαθών έχει η πανδημία, λέει ο ΠΟΥ και ξεκινά εκστρατεία

Πηγή: REUTERS

Καταστροφικές συνέπειες έχει η πανδημία στο θέμα της διάγνωσης και της φροντίδας των καρκινοπαθών, επισήμανε την Πέμπτη ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Χανς Κλούγκε.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Κλούγκε είπε ότι σήμερα ο ΠΟΥ ξεκινά μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για  καλύτερο έλεγχο και πρόληψη του καρκίνου, και καλωσόρισε τον Σουηδό Άρον Άντερσον ως Πρέσβη Καρκίνου για τον ΠΟΥ Ευρώπης.


Ο κ. Κλούγκε τόνισε ότι η διασφάλιση της συνέχειας της φροντίδας κατά του καρκίνου, ταυτόχρονα με την καταπολέμηση της πανδημίας, ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τις χώρες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ.

Σε μια κανονική χρονιά, ανέφερε, ο καρκίνος σκοτώνει περίπου 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι από την αρχή της πανδημίας, ο ΠΟΥ διαπίστωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, σε 122 από τις 163 χώρες, η φροντίδα για μη μεταδοτικές ασθένειες είχε διακοπεί και ότι μια στις τρεις χώρες στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια διέκοψε εν μέρει ή πλήρως τις ιατρικές υπηρεσίες κατά του καρκίνου.

Δίνοντας παραδείγματα, είπε ότι διαγνώσεις και θεραπείες καθυστερούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των θανάτων από καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 15% και 9% για καρκίνο του μαστού τα επόμενα 5 χρόνια

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.