Κατάθεσαν μεσολαβητική πρόταση και οι οργανωμένοι γονείς

Πρώτη μέρα στα σχολεία

Μετά την ΣΕΚ και το ΔΗΚΟ, κατέθεσαν μεσολαβητική πρόταση για την κρίση στην παιδεία και οι οργανωμένοι γονείς.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του συνδέσμου γονέων Μέσης Κυριάκος Νικηφόρου είπε ότι η εισήγηση των γονιών, είναι να υιοθετηθεί η πρόταση της κυβέρνησης της 6ης Σεπτεμβρίου, ενισχύοντας όμως την υπευθυνότητα τμήματος για τους καθηγητές της Α’ τάξης Λυκείου.

Παράλληλα παραπέμπεται το ζήτημα της πίστωσης και της γενικότερης διαφωνίας των εκπαιδευτικών και της Κυβέρνησης στη θεσμοθετημένη επίλυση διαφορών της ΜΕΠΕΥ.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε χθες ότι ενώπιον της κυβέρνησης υπάρχει μόνο η πρόταση της ΣΕΚ.

Πάντως ο κύριος Νικηφόρου είπε ότι οι πρόταση των γονιών στάληκε στην υπουργική επιτροπή και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση δεν θέλει να συζητήσει άλλες προτάσεις, τότε έχει την ευθύνη να βρεί τρόπο να αρθεί το αδιέξοδο.

Στις 9 το πρωί οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και στις 3 το απόγευμα θα δούν τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Το απόγευμα θα συνέλθουν τα κεντρικά διοικητικά συμβούλια της ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.