Καταθέσεις από παλιές μαθήτριες του ύποπτου καθηγητή που είναι ύποπτος για σεξ. κακοποίηση μαθητριών του

Για άλλες οκτώ μέρες ενέκρινε το Δικαστήριο Λεμεσού την κράτηση του 59χρονου καθηγητή Γυμνασίου της Λεμεσού που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα μετά από καταγγελίες από μαθήτριες του σχολείου που διδάσκει, για σεξουαλική κακοποίηση.

Υπενθυμίζεται πως μετά από πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας, ο αριθμός των καταγγελιών ανέρχονταν την περασμένη εβδομάδα στις 13, με τις μαθήτριες να περιγράφουν διάφορα περιστατικά, τα οποία αφορούν κυρίως αγγίγματα.

Οι ανακριτές του Κλιμακίου Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζουν καθημερινά να λαμβάνουν καταθέσεις από μεγάλο αριθμό προσώπων προκειμένου να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση όχι μόνο με τις μαρτυρίες των 13 αλλά αναζητώντας στοιχεία και στο παρελθόν του 59χρονου.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, η υπόθεση φαίνεται να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και η διερεύνησή της πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, εξού και το γεγονός ότι οι ανακριτές ζήτησαν εκ νέου την κράτηση του υπόπτου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας ανάμεσα στα πρόσωπα που καλούνται να δώσουν καταθέσεις είναι και φοιτήτριες, οι οποίες πριν από μερικά χρόνια είχαν ως εκπαιδευτικό τον ύποπτο. Μάλιστα, οι έρευνες επεκτείνονται και εκτός της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο να υπήρξαν και στο παρελθόν παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες ωστόσο να μην καταγγέλθηκαν.

Μέχρι τώρα στο μαρτυρικό υλικό περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός καταθέσεων, με τις περισσότερες από αυτές να είναι οπτικογραφημένες, καθώς πρόκειται για ανήλικα πρόσωπα. Την ίδια ώρα καταθέσεις καλούνται να δώσουν και πρόσωπα από το επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη καταγγελία έγινε το στις 11 Νοεμβρίου από μαθήτρια, η οποία αρχικά εμπιστεύτηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο τα όσα συνέβαιναν εντός της τάξης και την ώρα του μαθήματος. Στη συνέχεια ακολούθησαν νέες καταγγελίες από μαθήτριες του ίδιου τμήματος, καθώς και άλλων.
Να αναφερθεί πως, εάν αυτή η υπόθεση στοιχειοθετηθεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.