Κατάθεση «κλειδί» από τον εντατικολόγο της Τζωρτζίνας – Υπήρξε «εξωγενής παράγοντας» που επηρέασε την ουσία της καρδιάς;

«Κλειδί» για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα, φαίνεται να αποτελεί η κατάθεση του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη. Ο γιατρός μίλησε για το εύρημα της «τροπονίνης» και έκανε λόγο για ενδεχόμενο «εξωγενή παράγοντα» που θα μπορούσε να εξηγεί την υψηλή τιμή της ουσίας στις εξετάσεις του παιδιού.

Ειδικότερα, αν και τα όσα κατέθεσε είναι απόρρητα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικαλούμενη νομικούς κύκλους, δημοσιεύει πως μεταξύ των αναφορών του κ. Ηλιάδη στις «περίεργες συμπεριφορές» των γονέων της μικρής, επέμεινε και στο «κομβικό στοιχείο» της «τροπονίνης» που εμφανίστηκε πολύ υψηλή στις εξετάσεις της 9χρονης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το στοιχείο που έκανε «εντύπωση» στην οικογένεια της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν προ ημερών ζήτησε τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού για να δει την ένδειξη της «τροπονίνης» (ουσία της καρδιάς), η οποία αντί για 10 εμφανιζόταν στο… 485.

Ο κ. Ηλιάδης φαίνεται να υποστήριξε ότι το εύρημα αυτό μπορεί να «φωτίσει» κάτι ιδιαίτερο στη δικαστική υπόθεση, «πιθανής εγκληματικής πράξης».

Στην κατάθεσή του, αφού ανέφερε ότι το στοιχείο της «τροπονίνης» ήταν πράγματι μόνο για μια μέρα τόσο υψηλό και έπεσε την επομένη, εξήγησε ότι μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί.

Επί της ουσίας κατέθεσε ότι το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από… εξωγενή παράγοντα και ανέφερε ως παράδειγμα, ότι ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. Ως ένζυμο, δε, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί, σύμφωνα πάντα με όσα γράφει το ίδιο μέσο.

Το «κομβικό» στοιχείο της «τροπονίνης» ο κ. Ηλιάδης το χαρακτήρισε θέμα «που η απλή Ιατρική δεν μπορεί να λύσει», αλλά ζήτησε να διερευνηθεί από πιο εξειδικευμένους επιστήμονες. Αν αυτοί καταλήξουν ότι το εύρημα προήλθε από «χέρι», το οποίο και προκάλεσε την απώλεια οξυγόνου, τότε αυτό θα αφορά πράξη που θα ‘χει γίνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, απ’ όπου η 9χρονη διακομίσθηκε στο ΠΓΝΠ.

Πηγή: ethnos.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy