Κατάθεση θεμέλιου λίθου του κτηρίου της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας “Νίκος Κ. Σιακόλας” την προσεχή Τετάρτη

Tο θεμέλιο λίθο του Κτηρίου της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας» του Πανεπιστημίου Κύπρου θα καταθέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 στις 7:00μ.μ., όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το νέο κτήριο, το οποίο θα ανεγερθεί με δωρεά ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος «Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα», θα φέρει το όνομα Κτήριο Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας» προς τιμήν του ευεργέτη του. Θα στεγάζει την Ιατρική Σχολή, με συνολικό μικτό εμβαδόν 8.500 τ.μ. και θα αποτελέσει, όχι μόνο ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για την Κύπρο, αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως κέντρο αριστείας της Ιατρικής Σχολής για τους φοιτητές/τριες, οι οποίοι/ες θα αποτελέσουν το μέλλον του Ιατρικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό.

Το ισπανικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο SV60 ARQUITECTOS, με αρχιτέκτονες τους Antonio Gonzalez Linân και Antonio Gonzalez Cordon, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν επιστήμονες με σχεδιαστικές προτάσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

«Τα σχέδια του εντυπωσιακού κτηρίου της Ιατρικής Σχολής περιλαμβάνουν την κλασική λογική ενός περίκλειστου κτηρίου με αυλή,  την ευανάγνωστη και ευέλικτη χωροδιάταξη και την περιβαλλοντική προσέγγιση που απορρέει από το βιοκλιματικό κέλυφος και την αξιοποίηση της τοπογραφίας. Οι κατασκευαστικές εργασίες που άρχισαν τον Ιανουάριο του 2022, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2025», προστίθεται.

Xαιρετισμούς στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέας Κ. Χριστοφίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και ο Δωρητής, Νίκος Κ. Σιακόλας.  Σε παρουσίαση του έργου θα προβεί ο ίδιος ο Αρχιτέκτονας του Κτηρίου Antonio G. Liñán,  του ισπανικού Αρχιτεκτονικού Γραφείου SV60 ARQUITECTOS με άμεση διερμηνεία στα ελληνικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.