Καταθέτουν σήμερα οι δικηγόροι της Α.Αριστοτέλους καταγελία εναντίον του στελέχους της αστυνομίας

Οι δικηγόροι της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, αναμένεται να καταθέσουν σήμερα γραπτώς στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγελία εναντίον του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος φέρεται να συνεργούσε με βαρυποινίτη για την ηθική εξόντωση της, όπως η ίδια δήλωσε.

Με την κατάθεση γραπτής καταγγελίας στη νομική υπηρεσία οι δικηγόροι της κυρίας Αριστοτέλους αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό ποινικών ανακριτών αλλά και να κινηθούν διαδικασίες για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο συγκεκριμένος αξιωματικός και να αρχίσει η έρευνα εναντίον του.

Ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει τα επόμενα του βήματα, αφού πρώτα μελετηθούν τα στοιχεία και οι καταγγελίες. Στο μεταξύ ο πρόεδρος της δημοκρατίας διέψευσε χθες πληροφορίες ότι ο ίδιος και ο κύριος Σαββίδης γνώριζαν εδώ και βδομάδες τις καταγγελίες της κυρίας Αριστοτέλους. Ωστόσο με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Φιλελεύθερος επιμένει για την ορθότητα των πληροφοριών.

Εξάλλου όπως αποκάλυψε η Διευθύντρια των φυλακών από πέρυσι υπήρχαν πληροφορίες, όχι όμως και στοιχεία για να μπορεί να γίνει καταγγελία. Τα στοιχεία αυτά εξασφαλίστηκαν πριν από λίγο καιρό, εξετάστηκαν από νομική ομάδα, η οποία εντόπισε πέραν των είκοσι αδικημάτων, ενώ σε περίπτωση που οι κρατούμενοι δώσουν νέα στοιχεία ή πληροφορίες, έρχονται τα προστεθούν σε αυτά που εντοπίστηκαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, την αρχή έκανε κρατούμενος, πριν εντοπιστεί το παράνομο κινητό του βαρυποινίτη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως προσεγγίστηκε από τον αξιωματικό.

Ο υπό καταγγελία υψηλόβαθμος αξιωματικός φέρεται να υποκινούσε Ελληνοκύπριο βαρυποινίτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών, να εξασφαλίσει για λογαριασμό του βίτεο από την προσωπική ζωή της κυρίας Αριστοτέλους ή και της λειτουργού του Τμήματος Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου, ώστε να το χρησιμοποιήσει εναντίον τους.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και δεύτερος αξιωματικός της αστυνομίας που ανήκει στην ίδια υπηρεσία και τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασε σε κατάθεση του ο βαρυποινίτης.

 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην Άννα Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσουν στις 10 και 30 το πρωί μέλη του προσωπικού και κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, ζήτησαν με ανακοίνωση τους την άμεση διερεύνηση του θέματος.

Την ίδια ώρα κατήγγειλαν απειλές από την πλευρά του αξιωματικού και προανήγγειλαν την ετοιμότητα τους να παρουσιάσουν μαρτυρίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.