Καταζητούνται οκτώ άτομα που φαίνεται με δόλο να εισήλθαν στη Δημοκρατία

Συνολικά οκτώ πρόσωπα καταζητούνται από την Αστυνομία, τα οποία φέρεται να έφτασαν στην Κύπρο με την πρόφαση να εργοδοτηθούν σε πλοίο ξένης εταιρείας, αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για απάτη, αφού δεν εντοπίστηκαν. Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε στην Αστυνομία, πράκτορας ναυτιλιακής εταιρείας που εδρεύει στη Λεμεσό, τον περασμένο Μάιο η εταιρεία του έλαβε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από συγκεκριμένο πρόσωπο που παρουσιαζόταν ως εργαζόμενος σε εταιρεία του εξωτερικού.


Στο μήνυμα, ζητείτο η παροχή υπηρεσιών για εξασφάλιση άδειας εισόδου στη Δημοκρατία, για δέκα συνολικά πρόσωπα, υπηκόους τρίτης χώρας, που θα έφταναν στην Κύπρο αεροπορικώς, με σκοπό στη συνέχεια να επιβιβαστούν και να εργοδοτηθούν σε πλοίο ξένης εταιρείας που θα έφτανε σε λιμάνι στην Κύπρο.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες και δόθηκαν οι άδειες εισόδου στα δέκα ύποπτα πρόσωπα, οκτώ από τους υπόπτους αφίχθηκαν στην Κύπρο στις 25 Ιουνίου και σύμφωνα με τις διευθετήσεις που είχαν γίνει από τον ναυτικό πράκτορα, θα διέμεναν σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό, μέχρι την άφιξη του πλοίου της ξένης εταιρείας στην Κύπρο, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Για πληρωμή των υπηρεσιών που παρείχε, ο ναυτικός πράκτορας απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την ξένη εταιρεία, χωρίς ωστόσο να λάβει οποιαδήποτε απάντηση, ενώ από έλεγχο που έγινε στο ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν οι οκτώ ύποπτοι που αφίχθηκαν στην Κύπρο, διαπιστώθηκε ότι αυτοί ουδέποτε διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο.


Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με την ξένη εταιρεία και διαπιστώθηκε ότι ο αποστολέας του ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος που είχε λάβει η ναυτιλιακή εταιρεία στην Κύπρο, δεν εργοδοτείται από την ξένη εταιρεία. Διαπιστώθηκε επίσης ότι, το πλοίο της ξένης εταιρείας δεν προγραμματίζεται να αφιχθεί στην Κύπρο.

Μετά και την καταγγελία στην Αστυνομία της υπόθεσης απάτης, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης των οκτώ υπόπτων που αφίχθηκαν στην Κύπρο και καταζητούνται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.