Κατεχόμενα: Ακύρωση της παγοποίησης της ΑΤΑ αποφάσισε το «ανώτατο»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Αντισυνταγματική» έκρινε το «ανώτατο δικαστήριο» στα κατεχόμενα την απόφαση για παγοποίηση της ΑΤΑ για 4 μήνες που είχε πάρει το «υπουργικό συμβούλιο», την οποία ακύρωσε και τώρα το ψευδοκράτος πρέπει να δώσει πίσω στους εργαζόμενους τα χρήματα που τους οφείλει.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, την προσφυγή στο «ανώτατο» είχαν κάνει 6 συντεχνίες του ευρύτερου «δημόσιου τομέα» (KTAMS, KAMUSEN, KAMU-İŞ, GÜÇ-SEN, VERGİ-SEN,  KTHES).

Ο πρόεδρος της KTAMS, Γκιουβέν Μπενγκιχάν είπε ότι η απόφαση λήφθηκε με πλειοψηφία σημειώνοντας ότι το «δικαστήριο» δεν επέτρεψε την παράνομη αναστολή του επιδόματος της ΑΤΑ (κόστους ζωής το λένε οι Τ/κ), ενώ η «βουλή» δεν ενεπλάκη στη διαδικασία και ενώ είχε αποκοπεί από τον προϋπολογισμό το ποσό γι’ αυτή.

Πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψουν στην «κυβέρνηση» να παρακάμψει την «βουλή» και να ανατρέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων εκδίδοντας «διατάγματα».

Ο δικηγόρος των συντεχνιών Οντζέλ Πολιλί χαρακτήρισε την απόφαση πολύ σημαντική γιατί δεν αφορά μόνο την ΑΤΑ, αλλά την υπεροχή της δημοκρατίας και του δικαίου και τη διατήρηση του διαχωρισμού των εξουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.