Κατεχόμενα: Αντιδράσεις και σχόλια για την κρίση στις συνομιλίες

Συντεχνίες και άλλες οργανώσεις εξέδωσαν χθες ανακοινώσεις για την κρίση που έχει προκύψει με αφορμή τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, ο πρόεδρος της συντεχνίας “δημοσίων” υπαλλήλων (Kamu-Sen), Μεχμέτ Οζκαρντάς χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι σκοπός είναι να πληγούν οι συνομιλίες. Η αντίδραση αυτή, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες με ειλικρίνεια για εξεύρεση λύσης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να διακοπούν οι απευθείας συνομιλίες.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας “δημοσίων” υπαλλήλων (KTAMS), Αχμέτ Καπτάν εξέφρασε την άποψη ότι η αντίδραση οφείλεται στο εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, καλώντας τις δύο πλευρές όπως συμπεριφέρονται πιο ήρεμα και καταβάλουν προσπάθειες για μία Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρο.

Ο ακτιβιστής της τ/κ πρωτοβουλίας Αμμόχωστος, Οκάν Νταγλί ανέφερε ότι οι κρίσεις συμβάλλουν στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο τραπέζι των συνομιλιών, τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι οι όποιες κρίσεις να επιλύονται. Τόνισε επίσης την ανάγκη για απτά βήματα τα οποία θα επισπεύσουν την επίλυση του Κυπριακού.

Ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Αρμαγάν Τζιαντάν, ο οποίος από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι κατά τις εκεί επαφές του σχεδόν όλοι χαρακτηρίζουν υπερβολική την αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή προέχει η επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών και η εξεύρεση λύσης εντός του 2016.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.