Κατεχόμενα: Άρχισαν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια

Έλα στο Google News

Άρχισαν σήμερα στα κατεχόμενα, μετά από 9 μήνες, τα μαθήματα στα σχολεία και για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και στην τεχνική εκπαίδευση.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, περίπου 26.000 είναι οι μαθητές σε 34 δημόσια και 11 ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια γενικής κατεύθυνσης. Υπάρχουν και τα επαγγελματικά γυμνάσια και λύκεια όπου φοιτούν οι 3900 μαθητές από τις 26.000.

Η πρώτη σχολική περίοδος για την χρονιά 2021 – 2022 ολοκληρώνεται την 1η Φεβρουαρίου, ακολουθούν οι διακοπές μέχρι τις 13 του μήνα και στις 14 Φεβρουαρίου επαναρχίζουν τα μαθήματα.

Οι μαθητές στα σχολεία, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στα τ/κ ΜΜΕ, πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές άνω των 12 ετών, οι οποίοι υποχρεούνται επίσης να κάνουν τεστ αντιγόνου κάθε 7 ημέρες.

Οι εργαζόμενοι στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα κάνουν επίσης διαγνωστικό τεστ κάθε 14 ημέρες, ενώ οι μη εμβολιασμένοι κάθε 7. Το «υπουργείο υγείας» θα προβαίνει δε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε διάφορα σχολεία.

Επισκεπτόμενος το πρωί ένα από τα μεγαλύτερα λύκεια στα κατεχόμενα, το «Αναφαρταλάρ» στην Κερύνεια, ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί η σχολική χρονιά θα συνεχισθεί χωρίς διακοπές και πως υπάρχει στενή συνεργασία των «υπουργείων υγείας και παιδείας» για τους κανόνες πανδημίας στα σχολεία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.