Κατεχόμενα: Αυξάνονται οι πιέσεις για άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Οι όροι που έθεσε η «κυβέρνηση» για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη και έντονη ανησυχία τόσο στο «λαό» όσο και στους αρμοδίους στον «τομέα του τουρισμού», σύμφωνα με την εφημερίδα Ντιαλόγκ.

Η επισκόπηση τ/κ Τύπου του ΓΤΠ αναφέρει ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, η τ/κ ένωση τουριστικών πρακτόρων, (KITSAB) σε ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τους όρους (που αφορούν στην προϋπόθεση για διπλό εμβολιασμό και PCR τεστ), υποστηρίζοντας ότι ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για μεταφορά τουριστών από την «νότια Κύπρο», όπως αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία, την Τουρκία και την Ελλάδα, η «κυβέρνηση» παρεμβάλλει εμπόδια στην μεταφορά τους στο ψευδοκράτος.

Προτρέπει την «κυβέρνηση» να αναθεωρήσει τις αποφάσεις, θεωρώντας ότι έχει δώσει το τελειωτικό και θανατηφόρο κτύπημα στον τομέα του τουρισμού που αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων του ψευδοκράτους και την ίδια στιγμή έχει καταδικάσει στην πείνα χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται στον τομέα της εστίασης και οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τουρίστες που θα έρχονταν για μονοήμερη επίσκεψη από τη «νότια Κύπρο», όπως αναφέρονται οι ελεύθερες περιοχές.

Έντονη ήταν και η αντίδραση για το θέμα των οδοφραγμάτων χθες των μελών του τουρκοκυπριακού επιμελητηρίου καταστηματαρχών και βιοτεχνών (KTEZO) που πραγματοποίησαν εκδήλωση στην εντός των τειχών πόλης της κατεχόμενης Αμμοχώστου, απαιτώντας την άμεση διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Στην διαμαρτυρία παρίσταντο και «βουλευτές» και αξιωματούχοι του ΡΤΚ.

Ο συντονιστής του επιμελητηρίου καταστηματαρχών, Χουρρέμ Τουλγκά προειδοποίησε ότι 5.000 επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε πτώχευση σε περίπτωση που δεν ανοίξουν τα οδοφράγματα.

Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο», ο Οκάν Νταγλί υπογράμμισε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και στις δύο πλευρές για να προχωρήσουν στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων και τόνισε την ανάγκη όπως αυτό γίνει άμεσα, προτού χειροτερέψει ακόμη περισσότερο η κακή κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.