Κατεχόμενα: Αυξημένες ανάγκες ηλ. ρεύματος φέρνει διακοπές στην ηλεκτροδότηση και παροχή από ΑΗΚ

Ως το τέλος του μήνα το αίτημα της τ/κ κοινότητας για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος


Η αύξηση των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στην έλλειψη επενδύσεων, στις βλάβες και τις αυξημένες ανάγκες, αναφέρει ο «γενικός διευθυντής» της Kib-Tek της «αρχής ηλεκτρισμού» των κατεχομένων Γκιουρτζιάν Ερντογάν σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι το αίτημα της τ/κ κοινότητας για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την Κυπριακή Δημοκρατία ισχύει ως το τέλος του μήνα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερντογάν σημειώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την ικανοποίηση της αυξημένης ζήτησης σε ηλεκτρικό ρεύμα, προσθέτοντας έχει ζητηθεί από την Νότια Κύπρο, αναφερόμενος στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα ληφθεί στα κατεχόμενα ως το τέλος του μήνα για να μπορέσει να υπάρξει ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες, προσθέτοντςα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες διακοπές ρεύματος εκτός αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη σε κάποιο από τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας ή στο Νότο, όπως αναφέρεται στις περιοχές υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ότι θα γίνουν διακοπές σε ορισμένες περιοχές ανάλογα με τα προβλήματα στις υποδομές.


«Χθες ζητήθηκαν 35 mw ενέργειας από την Νότια Κύπρο για τις ώρες αιχμής. Ωστόσο, λόγω του προβλήματος στην Νότια Κύπρου, παραχωρήθηκαν 10 mw, οπότε υπήρξαν διακοπές ρεύματος», ενημερώνει. Σήμερα, προσθέτει, ζητήθηκαν 60 mw ενέργειας για τις ώρες αιχμής (16:00 – 23:00). Το αίτημα ισχύει ως το τέλος του μήνα.

«Αν οι καταναλωτές μας χρησιμοποιήσουν με φειδώ την ηλεκτρική ενέργεια, θα ελαχιστοποιηθούν ή δεν θα γίνουν διακοπές», σημειώνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.