Κατεχόμενα: Χαμηλά τα αποθέματα καυσίμων της «αρχή ηλεκτρισμού»

Την πληροφορία ότι τα κατεχόμενα παραμένουν με μικρό απόθεμα καυσίμων για την τροφοδοσία των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μετέδωσε την Πέμπτη από την ιστοσελίδα της η «Κίμπρις Ποστασί».

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», για να καλυφθούν οι ανάγκες, τα κατεχόμενα εξακολουθούν να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και αυξάνουν την παραγωγή μίας μονάδας στα κατεχόμενα, την οποία διαχειρίζεται η τουρκική εταιρεία «AKSA».

Η «Κίμπρις Ποστασί» μεταδίδει και την πληροφορία ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν σε δεξαμενόπλοιο που μετέφερε καύσιμα στα κατεχόμενα έδειξαν ότι το φορτίο του πλοίου ήταν «προβληματικό».

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των καυσίμων, ενώ η συνολική ποσότητα υετού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,1, στο φορτίου ήταν 0,13. Επίσης, ενώ το υπόλειμμα άνθρακα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15 τιμές, στο φορτίο ήταν το 15,5. Η τιμή συμβατότητας που κανονικά πρέπει να είναι 1 στο φορτίο ήταν 5. Τέλος, ενώ το ποσοστό καθαριότητας που κανονικά πρέπει να είναι 1 στο φορτίο ήταν 5», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Με βάση τις παραπάνω τιμές, το πλοίο που ανήκει στην εταιρία «Sidereal», επέστρεψε στο Ισραήλ.

Η «Κίμπρις Ποστασί» μεταδίδει την πληροφορία ότι υπό τη σκιά της νέας εξέλιξης, τα κατεχόμενα παραμένουν με απόθεμα καυσίμων δυο ημερών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» έχει μειώσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 50% λόγω έλλειψης καυσίμων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.