Κατεχόμενα: Χάος στα σχολεία – Πολλοί μαθητές δεν παρουσιάστηκαν στις τάξεις αφού είναι είτε κρούσματα, είτε επαφές

Στην δικαιοσύνη προσφεύγουν οι εκπαιδευτικοί στα κατεχόμενα για τις αποφάσεις της επιδημιολογικής «επιτροπής»

Παράνομες και άκυρες θεωρούν οι συντεχνίες των Τ/κ εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών KTÖS και KTOEÖS, τις τελευταίες αποφάσεις της «επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων» του «υπουργείου υγείας» για την πανδημία, επικρίνοντας την «κυβέρνηση» ότι για κομματικούς και προεκλογικούς λόγους επιβάλλει στην «επιτροπή» την λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Θεωρώντας ότι υφίστανται βλάβη από τις εν λόγω αποφάσεις, οι δύο συντεχνίες σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Οι συντεχνίες υποστηρίζουν ότι τα «υπουργεία παιδείας και υγείας» αγνοούν τα αυξανόμενα κρούσματα και τις απουσίες μαθητών από τα σχολεία, ενώ η «επιτροπή» λαμβάνει αποφάσεις για τις επαφές κρουσμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και είναι ενάντια στον «νόμο». Σημειώνουν δε ότι ενώ στα σχολεία συνεχίζονται τα μαθήματα με φυσική παρουσία, ο «υπουργός παιδείας», Ολγκούν Αμτζιάογλου, επαίνεσε τον εκπαιδευτικό ιδιωτικό όμιλο Εγγύς Ανατολή γιατί εκεί οι μαθητές κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν στα σχολεία επικρατεί ένα χάος καθώς πολλοί μαθητές δεν παρουσιάστηκαν στις τάξεις αφού είναι είτε κρούσματα, είτε επαφές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών, Οζάν Ελμαλί, στη μέση εκπαίδευση αυτή την στιγμή υπάρχουν 665 μαθητές που νοσούν με COVID-19 και 1769 που είναι επαφές. Επίσης, πολλές τάξεις είναι κλειστές και θεωρεί ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει μάθημα δια ζώση.

Επιπλέον πιστεύει, όπως λέει, ότι είναι πολύ επικίνδυνο και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς. Σε 20 σχολεία αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, γίνεται τηλεκπαίδευση.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.