Κατεχόμενα: Δεν συζητήθηκε το πρόγραμμα της νέας «κυβέρνησης» – Κόμματα μποϊκόταραν τη διαδικασία

Το πρόγραμμα της νέας τρικομματικής «κυβέρνησης» δεν θα συζητηθεί στη «βουλή» επειδή η τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση απείχε από τη σημερινή, προγραμματισμένη διαδικασία.

Υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα στη «βουλή» θα ξεκινούσε η συζήτηση για το πρόγραμμα της νέας «κυβέρνησης» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) – Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ) – Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ). Ωστόσο, η συζήτηση δεν ξεκίνησε καθώς το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) και το Κόμμα του Λαού (ΚΛ) μποϊκόταραν τη διαδικασία και δεν εισήλθαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων.

Μετά από τη νέα εξέλιξη, η «βουλή» προχωρά απευθείας στη διαδικασία της “ψήφου εμπιστοσύνης”, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο.

Σχετικά με τη νέα εξέλιξη, ο αρχηγός του ΚΛ, Κουντρέτ Όζερσαϊ δήλωσε ότι «το κοινοβούλιο άνοιξε και έκλεισε δίχως να συζητηθεί το πρόγραμμα της δήθεν νέας, κατά τα άλλα παλιάς, κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση απείχε από τη διαδικασία. Έτσι (οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης) έμειναν μόνοι τους. Είχαμε προειδοποιήσει ότι ως ΚΛ δεν πρόκειται να γίνουμε κομμάτι αυτού του παιχνιδιού. Και σήμερα πράξαμε το καθήκον μας».

Νωρίτερα, ο «πρωθυπουργός» Φαίζ Σουτζούογλου δήλωσε στον τ/κ Τύπο ότι πιστεύει ότι στην επικείμενη διαδικασία “ψήφου εμπιστοσύνης” η «κυβέρνηση» δεν θα έχει απώλειες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.