Κατεχόμενα: «Δίωξη» για χιουμοριστικό δημοσίευμα – Αντιδρά η τ/κ συντεχνία εργαζομένων Τύπου

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «γενικός διευθυντής της αστυνομίας», Αχμέτ Σόγιαλαν προσέφυγε στην «δικαιοσύνη» για ένα χιουμοριστικό δημοσίευμα που δημοσιεύτηκε στην ενημερωτική, αντιπολιτευόμενη τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Οζγκιούρ Γκαζέτε» (Ελεύθερη Εφημερίδα). 

Στο στόχαστρο της «αστυνομίας» βρίσκονται η διευθύντρια του ηλεκτρονικού μέσου, Πινάρ Μπαρούτ και ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας, Μαχμούτ Ανάγιασα. Και οι δυο δημοσιογράφοι είναι γνωστοί για την υποστήριξη που παρέχουν στην διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση (ΔΔΟ).

Αφορμή για την νέα κίνηση της «αστυνομίας» αποτέλεσε ένα χιουμοριστικό δημοσίευμα του κ. Ανάγιασα, το οποίο δημοσιεύτηκε την προηγούμενη περίοδο στην «Οζγκιούρ Γκαζέτε». Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο κ. Ανάγιασα παρομοίαζε την σχέση του κ. Σόγιαλαν με τον τέως «πρωθυπουργό», Φαΐζ Σουτζούογλου με την σχέση που έχει ένας προπονητής μιας ποδοσφαιρικής ομάδας με έναν ποδοσφαιριστή του.

Ο κ. Ανάγιασα, ο οποίος είναι γνωστός για την στήλη του που φέρει την χαρακτηριστική ονομασία «Times της Μάνδρας», στην χιουμοριστική παρέμβαση του παρουσίαζε τον κ. Σουτζούογλου να προχωρά στην αλλαγή της θέσης του «διευθυντή της αστυνομίας», γεγονός που προκάλεσε την οργή και την προσφυγή στην «δικαιοσύνη» του τελευταίου.

Με ανακοίνωση η τ/κ συντεχνία εργαζομένων Τύπου (Basın-Sen) αντέδρασε στην νέα εξέλιξη, τονίζοντας ότι «αυτή η αντίληψη, η οποία δεν είναι σε θέση να διακρίνει την είδηση από το χιούμορ, ισχυρίζεται ότι τίθεται ζήτημα προσβολής εξαιτίας ενός χιουμοριστικού άρθρου γνώμης. Οι πολιτικοί και όσοι διορίζονται σε υψηλά αξιώματα από αυτούς δεν ανέχονται την κριτική ακόμη και δια μέσου του χιούμορ».

Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στα κατεχόμενα απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους μια ακαδημαϊκός και ένας δημοσιογράφος, οι οποίοι είναι γνωστοί για την υποστήριξη που παρέχουν στην ΔΔΟ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy