Κατεχόμενα: Για ουσιώδη σφάλματα και λάθη στις εκθέσεις του ΓΓ, κάνει λόγο η «προεδρία»

Υπάρχουν ουσιώδη σφάλματα και λάθος αξιολογήσεις που πρέπει να διορθωθούν στις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ προς το ΣΑ για τις καλές του υπηρεσίες και την ειρηνευτική δύναμη που αφορούν την περίοδο 19/12/2020 – 18/6/2021, αναφέρει ανακοίνωση της «προεδρίας».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η «προεδρία» αναφέρει ότι σε συνεργασία με το «υπουργείο εξωτερικών» η απάντηση της τ/κ πλευράς με τις ενστάσεις και απόψεις θα διαβιβαστούν στον ΓΓ του ΟΗΕ μέσω της «αντιπροσωπείας» του ψευδοκράτους στην Νέα Υόρκη.


Σε πρώτο στάδιο, προστίθεται, παρατηρείται ότι στην έκθεση του ΓΓ για τις καλές του υπηρεσίες δεν αντικατοπτρίζεται σωστά και πλήρως η θέση της τ/κ πλευράς όπως αυτή διατυπώθηκε ξεκάθαρα από τον ΓΓ του ΟΗΕ στο τέλος της άτυπης συνάντησης 5 + ΗΕ στην Γενεύη.

Η τ/κ πλευρά, αναφέρεται, εξέφρασε με σαφήνεια την θέση της σε διάφορες περιπτώσεις και θα συνεχίσει να το κάνει σε όλους τους συνομιλητές της, περιλαμβανομένου και του ΟΗΕ.

Καταλήγει δε λέγοντας ότι θα δημοσιοποιήσει την αξιολόγηση των εν λόγω εκθέσεων μετά το τελικό κείμενο τους και μετά την ανακοίνωση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.