Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Όζερσαϊ με δηλώσεις στο Euronews, κάνει λόγο το Τ/κ μέσο, Diyalog.

Η Diyalog γράφει ότι ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Κουτρέτ Όζερσαϊ ανέφερε ότι μετά από την διαπίστωση κρουσμάτων κορωνοίού σε ομάδα Γερμανών τουριστών πριν από 14 ημέρες, το καθεστώς έθεσε σε καραντίνα τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν οι εν λόγω τουρίστες και ότι άρχισε η νοσηλεία των 750 περίπου τουριστών. Μιλώντας στο Euronews, ο Όζερσαϊ υποστήριξε ότι εφάρμοσαν τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις συνθήκες απομόνωσης και νοσηλείας και παρά το γεγονός ότι είναι ένα μη αναγνωρισμένο κράτος δεν είπαν σε κανέναν να τα βγάλει πέρα μόνος του. Ανέφερε και τα εξής:

«Στην αρχή, η Γερμανία δεν ήθελε αυτούς τους πολίτες της. Μάλιστα δεν βρήκαμε καν ένα αεροπλάνο να τους στείλουμε πίσω στην χώρα τους. Όμως, αργότερα ξεπεράστηκαν αυτά τα προβλήματα. Αυτή είναι μια συμπεριφορά παραδειγματική για τον κόσμο. Πάντα μας απομόνωναν από τον κόσμο, όμως σε μια περίοδο που όλα τα κράτη του κόσμου προσπαθούν να απομονωθούν, εμείς αποδείξαμε με αυτή την συμπεριφορά μας ότι είμαστε ένα πραγματικό μέλος της διεθνούς κοινότητας και φέρουμε εκείνες τις αξίες. […]»

Σημειώνοντας ότι το καθεστώς αυξάνει σταδιακά τα μέτρα που λαμβάνει, ο Όζερσαϊ έκανε αναφορά στο κλείσιμο των σχολείων, στους περιορισμούς της κοινωνικής και της επιχειρηματικής ζωής καθώς και στην μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

ΓΤΠ