Κατεχόμενα: Κίνδυνος πολύωρων διακοπών ηλεκτρισμού


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Για κίνδυνο πολύωρων διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προειδοποιεί η τ/κ «επιτροπή ενέργειας του επιμελητηρίου ηλεκτρολόγων μηχανικών (EMO)», η οποία καλεί την «κυβέρνηση» να αντιμετωπίσει άμεσα την ενεργειακή κρίση στα κατεχόμενα. Σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, στα κατεχόμενα ενδέχεται να υπάρξουν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος μετά από 1,5 μήνα, αναφέρει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τ/κ επιμελητήριο, την παρούσα στιγμή στα κατεχόμενα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής 329 MW ημερησίως. Την χειμερινή περίοδο η ζήτηση στα κατεχόμενα ξεπέρασε τα 374 MW. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα μπορούσε να επαναληφθεί και κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Η «επιτροπή ενέργειας του επιμελητηρίου ηλεκτρολόγων μηχανικών» προειδοποιεί ότι στο πρόβλημα της έλλειψης 50 MW των κατεχομένων έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη συντήρησης των ζωτικής σημασίας μονάδων παραγωγής και μηχανημάτων.

Με βάση τα προαναφερόμενα, το τ/κ επιμελητήριο προτείνει την άμεση συντήρηση όλων των υποδομών, τη λειτουργία κινητών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα και τη συνέχιση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.