Κατεχόμενα – Λάπηθος: Προσωρινό διάταγμα παγώματος των προσφορών για κατασκευή μαρίνας – ξενοδοχείου

Προσωρινό διάταγμα για πάγωμα της προσφοράς κατασκευής μαρίνας και ξενοδοχείου στην κατεχόμενη Λάπηθο, εξασφάλισε η τ/κ κίνηση «Πράσινη Ειρήνη».

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, το διάταγμα εξέδωσε το «ανώτατο διοικητικό δικαστήριο» χθες. Η προκήρυξη προσφορών έγινε γνωστή στις 18 Μαΐου με την τ/κ κίνηση να αναφέρει ότι η προσπάθεια αυτή, με τον ισχυρισμό ότι θα διαμορφώσει το μέλλον ολόκληρης της «χώρας» και θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα του «δήμου» Λαπήθου, έγινε εσπευσμένα και λαθραία. Οι προσφορές ζητήθηκαν, προστίθεται, με τρόπο που είναι παράνομος και χωρίς να γίνει πρωτίστως μελέτη για τι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ θα πρέπει να δίδεται προτεραιότητα σε πολιτικές ευαισθητοποιημένες ως προς το φυσικό περιβάλλον.

Για την όλη διαδικασία του έργου έχει καταθέσει αγωγή η «Πράσινη Ειρήνη» και δηλώνει ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, θα ισχύει το προσωρινό διάταγμα. Ευχαρίστησε επίσης την δικηγόρο, Μπουσέ Γκιουνόι που εθελοντικά έχει αναλάβει την υπόθεση «στο όνομα όλων μας».

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα έργο που, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, επρόκειτο να αναλάβει μια τουρκικών συμφερόντων εταιρεία, δημιουργώντας μαρίνα και μεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο – καζίνο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.