Κατεχόμενα: Μίνι «ανασχηματισμός» από Σανέρ-Αίσθηση προκάλεσε η απομάκρυνση Πίλλι

Η απομάκρυνση του Αλί Πιλλί από το «υπουργείο υγείας» ξαφνικά το Σάββατο μονοπωλεί την επικαιρότητα στα κατεχόμενα, καθώς οι συνέπειες και εσωκομματικά στο ΚΕΕ αλλά και γενικά, διευρύνονται και οι αντιδράσεις αυξάνονται.

Ο Αλι Πιλλι παυθηκε από τον «πρωθυπουργό» Ερσάν Σανέρ και τη θέση του πήρε ο Ουναλ Ουστέλ.

Τη θέση του Ουστέλ ο οποίος μετατίθεται από το «Υπουργείο Μεταφορών» στο «Υπουργείο Υγείας», θα πάρει η κόρη του τέως Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Τσιαναλτάι.

Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Αχαριστία, η υγεία μας παρακαταθήκη στο τζετ Ουνάλ» γράφει ότι το ΚΕΕ υπέκυψε και πάλι στο αίτημα της Άγκυρας και απομάκρυνε τον πιο εργατικό «υπουργό», τον Αλί Πιλλί και στην θέση του έβαλε αυτόν που αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω του σκανδάλου με το ιδιωτικό τζετ από την Τουρκία που προσγειώθηκε χωρίς να πληροί τους υγειονομικούς ελέγχους εν μέσω πανδημίας, τον περασμένο Μάιο. Αλλού γράφει ότι στο «βορρά» καταγράφηκαν χθες 23 κρούσματα, τα 13 εγχώρια, και ένας θάνατος, και στο «νότο» 103 κρούσματα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Αιμορραγεί το ΚΚΕ» γράφει ότι νέα κρίση εντός του ΚΕΕ προκάλεσε η απομάκρυνση Πιλλί και αποτέλεσε το έναυσμα για να πραγματοποιηθεί το έκτακτο εκλογικό συνέδριο του κόμματος το συντομότερο δυνατό. Αλλού γράφει ότι από σήμερα αρχίζει στα κατεχόμενα η σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω Covid 19. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο τροχαίο στην Αμμόχωστο που προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «H σημαία της επανάστασης» γράφει ότι η απομάκρυνση Πιλλί από το «υπουργείο υγείας» άνοιξε μεγάλο κύκλο εσωκομματικών ταραχών στο ΚΕΕ με την κομματική οργάνωση στη Μόρφου να επαναστατεί. Αλλού αναφέρεται στις τιμές καταναλωτικών προϊόντων στην Τουρκία και το ψευδοκράτος και γράφει ότι 97 είναι πιο φτηνά στην Τουρκία και 12 στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει για το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού, έναν γιατρό, που μπόρεσε να αντέξει δύο εβδομάδες αφότου μολύνθηκε.

H «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Πολιτικός σεισμός» γράφει ότι οι αλλαγές στο «υπουργικό συμβούλιο» και η απομάκρυνση του Αλί Πιλλί, ξεσήκωσαν αντιδράσεις όχι μόνο εντός ΚΕΕ αλλά σε πολιτικούς και πολίτες. Αλλού αναφέρει ότι από σήμερα αρχίζει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά πριν δημιουργήθηκαν ουρές για PCR το οποίο χρειάζεται για τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων που θ’ ανοίξουν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αύριο η τ/κ οικονομική πλατφόρμα μεταβαίνει στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Και πάλι κρίση, και πάλι χάος» γράφει τους 4 κατ’ ισχυρισμόν λόγους για την απομάκρυνση Πιλλί από τον «πρωθυπουργό» Ερσάν Σανέρ. Αλλού γράφει ότι μετά τον Αλί Πιλλί απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και ο «υφυπουργός υγείας» δρ Αλί Τσιαϊκούρ και ανέλαβε ο Ντενίζ Ντάνα που ήταν «πρόεδρος» του «διοικητικού συμβουλίου» στο «τμήμα αθλητισμού». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ακόμη ένα θύμα τροχαίου καταγράφηκε προχθές το βράδυ στην Αμμόχωστο.

Η ανακοίνωση Σανέρ:

“Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας είναι ένα κόμμα με πλούσιο προσωπικό που μπορεί να υπηρετήσει με επιτυχία τους ανθρώπους μας. Ο κ. Αλι Πιλλι παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στους ανθρώπους μας ως Υπουργός Υγείας για σχεδόν 20 μήνες. Τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις υπηρεσίες του. Η πανδημία, η οποία έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο για περίπου ένα χρόνο, έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή στη χώρα μας. Σε αυτό το σημείο, θεώρησα σκόπιμο να αλλάξω το υπουργικό συμβούλιο, καθώς πιστεύω ότι η αλλαγή του καθήκοντος θα είναι επωφελής τόσο για τον κ. Πιλλι όσο και για τη χώρα μας.

Πιστεύω ότι ο κ. Ουστελ, ο οποίος έχει υπηρετήσει για τους ανθρώπους μας ως εργαζόμενος στον τομέα της υγείας και υπουργός για χρόνια, θα εκπληρώσει με επιτυχία το νέο του καθήκον. Ελπίζω ότι η κ. Ρεμζιέ Τζαναλταϊ, η οποία έχει υπηρετήσει για το κόμμα μας σε όλα τα επίπεδα για πολλά χρόνια, θα είναι επιτυχής στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών με τις γνώσεις της.“

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.