Κατεχόμενα: Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού – Περιορισμοί για ανεμβολίαστους

Νέες αποφάσεις έλαβε η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νόσων» στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, απαγορεύθηκε η είσοδος σε πολλά μέρη για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα. Οι μη εμβολιασμένοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται στα καζίνο, στα μπαρ/κλαμπ, στα κλειστά γυμναστήρια, στα στάδια, στις κλειστές αίθουσες ομαδικών αθλημάτων, στα νυκτερινά κέντρα, στις αίθουσες χορού, τελετών, θεάτρων, γαμήλιων δεξιώσεων, εστιατορίων, ταβερνών, ζαχαροπλαστείων, καφετεριών, συναυλιών, κινηματογράφων κ.λπ.

Απαγορεύονται εκ νέου οι κατ’ οίκον επισκέψεις και η συγκέντρωση πέραν των 10 ατόμων μελών της ίδιας οικογένειας.

Θα θεωρούνται μη εμβολιασμένοι και θα ακυρώνεται το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» (Adapass) όσων δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει περίοδος πέραν των έξι μηνών από τη δεύτερη δόση των εμβολίων της Pfizer/Biontech και της Astrazeneca, όσων έχει παρέλθει περίοδος τριών μηνών από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Sinovac και όσων έχει παρέλθει περίοδος πέραν των τριών μηνών από τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Από τις 29 Νοεμβρίου 2021 θα πρέπει να συμπληρώνονται κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν το ταξίδι τα ψηφιακά έγγραφα ταξιδιού.

Μετά από αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στο νησί, θα εφαρμόζονται οι κανόνες του «επιπέδου 3».

Όσοι είναι εμβολιασμένοι με τα αναγνωρισμένα από τον ΕΜΑ εμβόλια ή και με τα Sinovac, Sinopharm και Sputnik (με τις δύο δόσεις ή με τη μία δόση του Johnson & Johnson) θα μπορούν να περνούν από τα οδοφράγματα 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος, παρουσιάζοντας αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου ή PCR που έκαναν κατά τις τελευταίες 7 ημέρες.

Οι μη εμβολιασμένοι (συμπεριλαμβανομένων και των μη εμβολιασμένων εργατών και ατόμων που διακινούνται για σκοπούς υγείας) υποχρεούνται να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου ή PCR που έκαναν κατά τις τελευταίες 72 ώρες. Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου και οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου υποχρεούνται να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου ή PCR που έκαναν κατά τις τελευταίες 7 ημέρες.

Κατά τις τουριστικές περιηγήσεις από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές οι μη εμβολιασμένοι τουρίστες που προέρχονται από χώρες της πορτοκαλί – κόκκινης κατηγορίας θα μπορούν να περνούν από τα οδοφράγματα αφού παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου ή PCR που έκαναν κατά τις τελευταίες 72 ώρες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.