Κατεχόμενα: Νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού – Ολοήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή

Αποφάσεις σε σχέση με τα μέτρα για πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που θα ισχύουν από τις 15 μέχρι τις 22 Μαρτίου. έλαβε σήμερα το “υπουργικό συμβούλιο” στα κατεχόμενα.

Ο “πρωθυπουργός”, Ερσάν Σανέρ, δήλωσε πως από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Την Κυριακή η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει όλη τη μέρα και ο κόσμος θα μπορεί να βγει έξω μόνο για κάτι επείγον και πρώτης ανάγκης. Τα Σάββατα, εκτός της λειτουργίας των αγορών, των αρτοποιείων, των κρεοπωλείων, των σταθμών καυσίμων και των φαρμακείων, τα εστιατόρια θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες σε τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους.

Την Κυριακή μόνο τα φαρμακεία και τα αρτοποιεία θα συνεχίσουν να είναι ανοικτά.

Ο κόσμος από την κατεχόμενη Λευκωσία και την Κερύνεια δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στη Λεύκα, τη Μόρφου, το Τρίκωμο και την Αμμόχωστο εκτός αν αυτό είναι αναγκαίο. Για αυτό τον σκοπό θα πρέπει να εξασφαλίσει ειδική άδεια επειδή σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα κορωνοϊού.

Τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας θα μπορούν να είναι γεμάτα στο 50% της χωρητικότητάς τους. Τα λεωφορεία στην κατεχόμενη Λευκωσία και την Αμμόχωστο δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλη επαρχία.

Την Τετάρτη η επιδημιολογική ομάδα στα κατεχόμενα θα αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy