Κατεχόμενα: Νομικό αγώνα στην Τουρκία ξεκινά ο Ραχβατζίογλου για την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα

Δικαστικό αγώνα ξεκινά στην Τουρκία για την απαγόρευση εισόδου του στην χώρα ο βοηθός γγ του «Δρόμου Ανεξαρτησίας», Μουνούρ Ραχβαντζίογλου θεωρώντας ότι με αυτό που συνέβη, παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «Δρόμου Ανεξαρτησίας» αναφέρει ότι σε δηλώσεις του σε διαδικτυακή εκπομπή ο κ. Ραχβαντζίογλου είπε ότι το αιτιολογικό της απαγόρευσης εισόδου του στη χώρα είναι ότι αποτελεί απειλή για την Τουρκία, ωστόσο κανείς δεν του εξήγησε γιατί αποτελεί απειλή. Η Τουρκία, πρόσθεσε, λέει πως είναι η πόρτα για άνοιγμα των Τ/κ προς τον κόσμο κι από την άλλη τους θεωρεί απειλή.

Υποστήριξε ότι η απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία πηγάζει από το ότι ο ίδιος υπερασπίζεται την ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο.

Ο Μουνούρ Ραχβαντζίογλου επρόκειτο να επισκεφθεί την Άγκυρα προ ολίγων ημερών για σειρά επαφών με αντιπροσωπεία του «Δρόμου Ανεξαρτησίας». Στο αεροδρόμιο της Άγκυρας τον ενημέρωσε ότι απαγορεύεται να εισέλθει στην χώρα λόγω του κώδικα Ν83 και στάλθηκε πίσω. Οι απελάσεις Τ/κ που μετέβησαν στην Τουρκία για διάφορους λόγους άρχισαν πέρυσι το καλοκαίρι.

Κανείς μέχρι τώρα Τ/κ δεν προσέφυγε στην δικαιοσύνη στην Τουρκία επειδή του απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.