Κατεχόμενα: Ούτε και σήμερα είχε απαρτία στη «βουλή»

Ούτε και σήμερα συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 26 παρόντων, ώστε να μπορεί να συνέλθει η ολομέλεια της «βουλής» και να καθορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» καθώς η «κυβέρνηση» έχει παραιτηθεί από τις 13 Οκτωβρίου.

Εδώ και τρεις εβδομάδες, σημειώνουν τ/κ ΜΜΕ, η «βουλή» δεν κατόρθωσε να συνέλθει ούτε μια φορά, ενώ υπάρχουν και «νομοσχέδια» που εκκρεμούν.

Στη σημερινή συνεδρία δεν παρέστη και πάλι ο «πρόεδρος» της «βουλής», Οντέρ Σενάρογλου ο οποίος εκτελεί χρέη «προέδρου» του ψευδοκράτους, αφού ο Ερσίν Τατάρ βρίσκεται στην Τουρκία.

Η συνεδρία αναβλήθηκε και πάλι για τις 25 του μηνός, την ερχόμενη Δευτέρα. Η ολομέλεια συνήλθε μόνο στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνεται.

Ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζέτ Ιζτζιάν κάλεσε τους «βουλευτές» της αντιπολίτευσης να γυρίσουν στο «κοινοβούλιο» και να ανοίξουν τον δρόμο για τις «εκλογές». Σημειώνοντας ότι η μαφία, της οποίας συγκρούεται η μια οργάνωση με την άλλη, εκβιάζει δίδοντας βίντεο στην δημοσιότητα και διερωτήθηκε «τι ακόμα περιμένετε;».

Η Γενί Ντουζέν σχολιάζει με τον τίτλο «Η πολιτική κρίση συνεχίζεται και ο Τατάρ βολτάρει» το γεγονός ότι ενώ γίνονται όλα αυτά στα κατεχόμενα, η «κυβέρνηση» παραιτήθηκε, η «βουλή» δεν μπορεί να συνεδριάσει, ο Τ/κ ηγέτης χθες ήταν στην Άγκυρα και σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Απαριθμεί δε τα ταξίδια που έχει κάνει από τις 20 Οκτωβρίου 2020, που εξελέγη και όπως γράφει, 12 φορές έχει πάει στο εξωτερικό, τις πλείστες στην Τουρκία.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.