Κατεχόμενα: Παραιτήθηκε και ο ΓΓ του ΚΚΔ

Ο ΓΓ του ΚΚΔ, Χαλίλ Χιζάλ υπέβαλε κι αυτός την παραίτησή του από τη θέση του, ακολουθώντας τον πρόεδρο του κόμματος, Τζεμάλ Όζγιγιτ.

Η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι παραίτηση υπέβαλαν και άλλα οκτώ μέλη της κομματικής βουλής, του ανώτερου συλλογικού οργάνου.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χιζάλ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του, την οποία κατείχε για 3 χρόνια και αποσύρεται από την πολιτική. «Προσπάθησα να πω την αλήθεια. Ονειρεύτηκα μια πιο βιώσιμη χώρα. Δεν έγινε. Απέτυχα. Δεν αισθάνομαι λύπη ή προσβολή. Από δω και πέρα θα κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα (σσ: είναι γιατρός)».

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι μεταξύ των οκτώ μελών του ανώτερου συλλογικού οργάνου του ΚΚΔ που παραιτήθηκαν είναι ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί και ο τέως «βουλευτής», Ζεκί Τσελέρ. Η κομματική βουλή του ΚΚΔ έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις. Στις 4 Φεβρουαρίου το σώμα θα συνεδριάσει εκ νέου για να εκλέξει την κεντρική διοίκηση του κόμματος, το μικρότερο αριθμητικά συλλογικό όργανο, και τον νέο γγ, ο οποίος θα οδηγήσει το ΚΚΔ στο εκλογικό συνέδριο.

Η Γενί Ντουζέν επικαλείται πληροφορίες ότι ο Μεχέτ Χαρμαντζί ενημέρωσε χθες ότι δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία του ΚΚΔ, ωστόσο ο ίδιος δεν θέλησε να προβεί σε σχόλιο στην τ/κ ιστοσελίδα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.