Κατεχόμενα: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «διακυβέρνησης»

Ο συνασπισμός των κομμάτων Εθνικής Ενότητας, Δημοκρατικό και Aναγέννησης, στα κατεχόμενα, παρουσίασε το πρόγραμμα “διακυβέρνησης” στη “βουλή”. Από τη συνεδρίαση απείχαν οι “βουλευτές” της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση επί του προγράμματος θα αρχίσει την Πέμπτη και αναμένεται να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης το ερχόμενο Σάββατο ή την ερχόμενη Κυριακή.

Η ανάγνωση του προγράμματος έγινε από τον “πρωθυπουργό” Φαϊζ Σουτζιούογλου και τους “υπουργούς” παιδείας, εργασίας και γεωργίας.

Σημειώθηκε ότι η “κυβέρνηση” θα λάβει μέτρα που θα αναζωογονήσουν γρήγορα την οικονομία και ότι ο κύριος στόχος είναι η εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την ευημερία “του λαού της ‘τδβκ'”. Αναφέρθηκε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε βαθιά ακόμη και τις οικονομίες των πιο ισχυρών χωρών του κόσμου, συγκλόνισε επίσης την οικονομία του ψευδοκράτους και ότι στόχος είναι αυτό να σταθεί στα πόδια του.

Στο “πρόγραμμα διακυβέρνησης” αναφέρεται ότι το “πρωτόκολλο” που υπογράφηκε με την Τουρκία αποδεικνύει ότι η Αγκυρα στέκεται στο πλευρό του ψευδοκράτους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για την “εξωτερική πολιτική” και το Κυπριακό αναφέρεται ότι κύριος στόχος είναι η προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων του “τ/κ λαού”. Αναφέρεται επίσης ότι έγιναν πολλές προσπάθειες υπό την αιγίδα των ΗΕ και ότι αυτές απέτυχαν λόγω της “απορριπτικής στάσης της ε/κ πλευράς”. Αναφέρεται εξάλλου ότι το 2017 μετά την κατάρρευση στο Κραν Μοντάνα, το έδαφος για λύση ομοσπονδίας έχει εξαφανιστεί.

Αναφορές γίνονται για την αναγνώριση της “κυριαρχίας” των Τ/κ, για έξοδο από την “απομόνωση” και για προστασία των συμφερόντων τους στο θέμα του φυσικού αερίου.

Για τα Βαρώσια αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστούν τα βήματα “στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου” και θα λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις για το άνοιγμα των Βαρωσίων σε συνεργασία με την Τουρκία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.