Κατεχόμενα: Πέραν των 5.000 αλλοδαπών υπέβαλαν αίτηση για απόκτηση περιουσίας τον τελευταίο χρόνο

Συνολικά 5.195 αλλοδαποί υπέβαλλαν αίτηση για αγορά περιουσίας στα κατεχόμενα το 2022, σύμφωνα με το άρθρο του Τζενκ Μουτλούγιακαλί στην Γενί Ντουζέν.

Όπως αναφέρει στην επισκόπηση τ/κ Τύπου το ΓΤΠ, στο άρθρο ο Μουτλούγιακαλι προσθέτει ότι πρόκειται για στοιχεία που ζήτησε κι έλαβε ο ίδιος. «Έγιναν συνολικά 5.194 αιτήσεις και 2.810 αιτήσεις εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο. Εγκρίθηκαν 2.063 αιτήσεις για Τούρκους υπηκόους και 747 αιτήσεις [ατόμων] από άλλες χώρες».

Όπως και στην ιθαγένεια, έτσι και στις αιτήσεις ακίνητης περιουσίας, όσοι δεν είναι Τούρκοι υπήκοοι υποβάλλονται γενικά σε έρευνες ασφαλείας, γιατί έχει αναπτυχθεί το ‘η πατρίδα φεύγει (από τα χέρια μας), προσθέτει. Σημειώνει δε ότι πάρχουν και ιδιωτικά συμβόλαια που γίνονται με δικηγόρο.

«Τώρα, τα τέλη που επιβάλλονται για την αγορά ακίνητης ιδιοκτησίας από αλλοδαπούς έχουν αυξηθεί από 6% σε 12%. Παρ’ όλες τις προσπάθειές μου, δεν κατέστη δυνατό να φτάσω στο περιεχόμενο του ορισμού του ‘αλλοδαπού’. Ένας ισχυρισμός είναι ότι όσοι βρίσκονται εκτός της ‘ΤΔΒΚ, Τουρκικής Δημοκρατίας’ θεωρούνται αλλοδαποί. 3% θα πηγαίνει στην ‘Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας’. Θα είναι μια πηγή για τον αρχικό ιδιοκτήτη του ακινήτου. 2% θα χρησιμοποιείται για την κατασκευή ‘κοινωνικής κατοικίας’, υποτίθεται…1% διατίθεται για τους σεισμοπαθείς. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά».

Το μισό νησί μοιάζει με ‘παράδεισο’ από πλευράς ιδιοκτησίας, σχολιάζει ο τ/κ αρθρογράφος γράφοντας ότι «πνιγόμαστε στο τσιμέντο, χάνουμε το περιβάλλον, μολύνουμε τη ζωή… Όταν κοιτάμε παρόμοιες γεωγραφικές περιοχές του κόσμου, τα νούμερα είναι εξαιρετικά ελκυστικά… Όπως και με όλα τα ‘κλεμμένα’ αγαθά».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy