Κατεχόμενα: Προωθούν πώληση ηλεκτρισμού στις ελεύθερες περιοχές από Τουρκία ως ΜΟΕ

Ο  «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ερχάν Αρικλί, σε χθεσινές του δηλώσεις έδωσε πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην τουρκοκυπριακή «αρχή ηλεκτρισμού» (KIB-TEK) και ανάφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια, που παρατηρείται στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ανέφερε ότι θα τεθεί ως ΜΟΕ η πώληση ηλεκτρισμού προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού διαβουλευτούν με την Τουρκία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Χακικάτ», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Αρικλί είπε ότι «αντιμετωπίζοντας την αισχροκέρδεια, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε σοβαρά το θέμα που αφορά στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος το 2021».

Εξήγησε επίσης ότι θα προσφύγουν στο «υπουργικό συμβούλιο» για να ζητήσουν όπως το «κράτος» καταβάλλει προς την «KIB-TEK» τα οφειλόμενα προς αυτήν. Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν αρχίσει προσπάθειες προκειμένου να πράξουν το ίδιο και τα «δημαρχεία».

Αναφερόμενος στη μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία στα κατεχόμενα με υποθαλάσσια καλώδια, ο Ερχάν Αρικλί είπε όταν γίνει αυτό, τότε θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν ηλεκτρισμό και στη «νότια» Κύπρο, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, σε πολύ χαμηλή τιμή.

«Αυτό το θέμα θα το φέρουμε και στην ημερήσια διάταξη ως ΜΟΕ», υποστήριξε ο Αρικλί, αναφέροντας ότι με την πώληση ηλεκτρισμού προς τη «νότια» Κύπρο, η «KIB-TEK» θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδά της προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό θα διαβουλευθούν με την Τουρκία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.