Κατεχόμενα: Προς τη Συρία κατευθύνεται η πετρελαιοκηλίδα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Πίσω στη Συρία κατευθύνεται η πετρελαιοκηλίδα που προσέγγισε τις ακτές της κατεχόμενης Κύπρου, σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» Ερσάν Σανέρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε διάσκεψη Τύπου, ο Ερσάν Σανέρ ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία στέλνει δύο πλοία ανάκτησης πετρελαιοκηλίδων στην περιοχή.

Ο κ. Σανέρ είπε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα και πως το περιστατικό παρακολουθείται με τη στήριξη της Τουρκίας, αξιωματούχοι της οποίας έφθασαν σήμερα, παράνομα, στα κατεχόμενα.

Προς τη Συρία κατευθύνεται η πετρελαιοκηλίδα, σύμφωνα με τον Ερσάν Σανέρ

Ενημέρωση από την τουρκοκυπριακή πλευρά αναφορικά με το είδος της πετρελαιοκηλίδας που προσέγγισε τις ακτές της κατεχόμενης Κύπρου αναμένει ο Ελληνοκύπριος συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Μιχάλης Λοϊζίδης, σύμφωνα με τον οποίο η πετρελαιοκηλίδα φαίνεται τελικά να απομακρύνεται από την Κύπρο.

Ο κ. Λοϊζίδης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι η πετρελαιοκηλίδα πέρασε κοντά από τον Απόστολο Ανδρέα και άρα οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν μέχρι αυτή τη στιγμή εικόνα για το είδος του πετρελαίου και το μέγεθος της πετρελαιοκηλίδας, προσθέτοντας ότι αναμένει σύντομα ενημέρωση.

Το σημαντικό, είπε, είναι ότι απομακρύνεται από την Κύπρο προς άλλες ακτές.

«Είχαμε μια πολύ καλή επαφή σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να τους βοηθήσουμε, νοουμένου ότι έβλεπαν ότι απαιτείτο αυτή η βοήθεια», είπε ο κ. Λοϊζίδης, αναφερόμενος στις επαφές που ξεκίνησαν από χθες με τον Τουρκοκύπριο συμπρόεδρο της Επιτροπής, Σαλίχ Γκιουζέλ.

«Φάνηκε ότι τελικά δεν χρειάστηκε», είπε, για δύο λόγους: πρώτον, επειδή οι Τουρκοκύπριοι δεν θεώρησαν ότι η πετρελαιοκηλίδα ήταν αρκετά κοντά ώστε να θεωρηθεί έκτακτη ανάγκη και, δεύτερον, επειδή έκριναν ότι τα μέσα που έστειλε η Τουρκία ήταν ικανοποιητικά.

«Το σημαντικό είναι ότι φάνηκε ότι εμείς διαθέτουμε άμεσα τη δυνατότητα να κινηθούμε», σημείωσε.

«Όλα πήγαν κατ’ ευχήν και φανήκαμε και πολύ τυχεροί διότι τα ρεύματα δεν επαλήθευσαν τους υπολογισμούς, τους οποίους έκανε το Πανεπιστήμιο Κύπρου», είπε ο κ. Λοϊζίδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.