Κατεχόμενα: Προβλήματα στην προμήθεια 40.000 εμβολίων από την Τουρκία

Με τον τίτλο «Γιατί δεν έρχονται εμβόλια», η Κίπρις μανσέτ γράφει σήμερα ότι δεν έφτασαν ακόμα στα κατεχόμενα οι 40.000 δόσεις εμβολίου για τον Covid-19 που αναμένονταν να έρθουν από την Τουρκία πριν από δέκα μέρες περίπου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι όταν άρχισαν να χάνονται οι ελπίδες του «λαού» στο θέμα αυτό, ο «υπουργός υγείας» Ουνάλ Ουστέλ μετέβη «αθόρυβα» στην Άγκυρα την περασμένη βδομάδα προσπαθώντας να επιλύσει το ζήτημα. Όμως, τα δελτία ειδήσεων δεν έκαναν καμία αναφορά στο ταξίδι Ουστέλ, διότι κατά τη διάρκειά του δεν υπήρξε κάποια σημαντική εξέλιξη στο θέμα των εμβολίων.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο λόγος που δεν αποστάλθηκαν εμβόλια στα κατεχόμενα είναι ότι δεν παρέλαβε εμβόλια και η ίδια η Τουρκία.«Οι προσδοκίες έμειναν γι’ αυτή την βδομάδα», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι με αυτά τα εμβόλια υπολογίζεται να γίνουν ανοίγματα στον τομέα του τουρισμού. Διερωτάται δε τι θα κάνει η «κυβέρνηση» σε περίπτωση που δεν έρθουν τα εμβόλια και κατά πόσον διαθέτει σχέδιο Β.

Στο μεταξύ, το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά. Στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 75 χρόνων και συνεχίζονται οι αιτήσεις και ο εμβολιασμός ατόμων ηλικίας 65-75 χρόνων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός της εν λόγω ηλικιακής ομάδας, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 55-65 χρόνων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.