Κατεχόμενα: Συνάντηση ΚΕΕ-ΡΤΚ και συνεδρίαση κεντρικής επιτροπής του ΡΤΚ για νέα «κυβέρνηση»

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για σχηματισμό «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα, σήμερα αντιπροσωπεία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΚΕ) επισκέφθηκε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ).

Μετά την συνάντηση, ο αρχηγός του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχιουρμαν ανέφερε στον Τ/κ Τύπο ότι «για να σχηματιστεί κυβέρνηση, πρέπει να επιτευχθεί πραγματική συναίνεση για τις αρχές (συνεργασίας)». Ο κ. Έρχιουρμαν ανέφερε επίσης, ότι οι αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων αντάλλαξαν στην σημερινή συνάντηση απόψεις για το Κυπριακό και για άλλα σημαντικά ζητήματα. Σύμφωνα με τον ίδιον, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και τα δυο κόμματα παρουσίασαν με ειλικρίνεια τις θέσεις τους.

«Δεν έχουμε στρατηγική για παραμονή στην αντιπολίτευση. Για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, πρέπει να επιτευχθεί πραγματική συναίνεση σχετικά με τις αρχές (της συνεργασίας)», δήλωσε στον τ/κ Τύπο ο κ. Έρχιουρμαν, ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν περισσότερες διαφορές στην εξωτερική σε σχέση με την εσωτερική πολιτική (ανάμεσα στα δυο κόμματα). Η στάση μας στην εξωτερική πολιτική είναι γνωστή σε όλους. Ενδιαφερόμαστε για την σωστή διακυβέρνηση του τ/κ λαού κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Θα εξετάσουμε με ειλικρίνεια (την προοπτική συνεργασίας)».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του ΚΕΕ, Φαΐζ Σουτζούογλου ανέφερε ότι «Ήταν μια πολύ θετική, υγιής και όμορφη συζήτηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία του ΡΤΚ για το ενδιαφέρον τους». Επίσης, ανέφερε ότι το κόμμα του παρέδωσε γραπτώς στο ΡΤΚ προτάσεις για την νέα «κυβέρνηση».

Μετά το τέλος της συνάντησης, στα κατεχόμενα ανακοινώθηκε η συνεδρίαση της κεντρικής διοικητικής επιτροπής του ΡΛΚ. Σε αυτήν την σύσκεψη θα συζητηθούν οι προτάσεις του ΚΕΕ και η προσπάθεια σχηματισμού της νέας «κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι στις νέες επαφές των εκπροσώπων του ΡΤΚ με το ΚΕΕ, αντέδρασε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της τ/κ κεντροαριστεράς. Ο «βουλευτής» του ΡΤΚ Ερκούτ Σαχάλι, σε σχετική τοποθέτηση του ανέφερε ότι «αμφιβάλλουμε για το αν το ΚΕΕ συμφωνεί (πραγματικά) με το μανιφέστο μας. Υπάρχουν έντονες διαφωνίες ως προς τις προεκλογικές δεσμεύσεις των δυο κομμάτων».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.