Κατεχόμενα: Συνεχίζεται το πρόβλημα εφοδιασμού με καύσιμα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Ένσταση υποβλήθηκε για τον διαγωνισμό που αφορά την προμήθεια καυσίμων για κάλυψη των αναγκών της «αρχής ηλεκτρισμού» (ΚΙΒ-ΤΕΚ) με αποτέλεσμα αυτός να ακυρωθεί και να υπάρξουν αντιδράσεις για την ακύρωση και ενδεχόμενα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο παράνομος «Μπαϊράκ» μεταδίδει σήμερα ότι ο «πρόεδρος» της «κεντρικής επιτροπής διαγωνισμών», Χαλίς Ουρεσίν δήλωσε ότι η ένσταση κοινοποιήθηκε μέσω δικηγόρου και μέσω του «συμβουλίου ανταγωνισμού», από μια νέα εταιρεία που δεν είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό και ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ανακρίβειες και λάθη στις τεχνικές προδιαγραφές,

Στο μεταξύ, η Ντετάι γράφει ότι αντιδρώντας σε αυτό ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι έχει εγείρει και πάλι υποψίες με την ακύρωση του διαγωνισμού.

«Όλοι ξέρουν ότι όταν διαφαίνεται ότι δεν θα κερδίσει η εταιρεία που θέλουν, ακυρώνεται ο διαγωνισμός, κι αν δεν γίνει αυτό κρύβονται πίσω από την δικαιολογία ότι τελειώνουν τα καύσιμα, επιλέγουν απευθείας προμήθεια από όπου επιθυμούν, ώστε να αγοράσουν με ακριβότερη τιμή»,. Στόχος τους, πρόσθεσε, είναι να κάνουν όσες περισσότερες αγορές μπορούν χωρίς διαγωνισμούς για να επωφεληθούν κάποιοι.

Το κόστος της κακής διαχείρισης το πληρώνει ο «λαός», είπε ο κ. Οζερσάι αναφέροντας ότι η λύση σε μια τέτοια κατάσταση είναι να φύγει από το δημόσιο βίο μια τέτοια «κυβέρνηση» και να ανανεωθεί η «λαϊκή βούληση», δηλαδή οι πρόωρες «εκλογές».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy