Κατεχόμενα: Συνεχίζονται οι επαφές για νέα αεροπορική εταιρεία

Συνεχίζει τις επαφές του με τουρκικές εταιρείες για την δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας, στη θέση των τ/κ «αεροπορικών αερογραμμών», δήλωσε ο «υπουργός μεταφορών» Ερχάν Αρικλί, λέγοντας πως το ψευδοκράτος δεν θα βάλει κεφάλαιο, αυτό θα το κάνει η εταιρεία με την οποία θα υπογράψουν συμφωνία.

«Για μένα είναι το πιο σημαντικό σχέδιο», δήλωσε, σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί. Για το νέο τερματικό σταθμό στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ανέφερε ότι έχει τελειώσει κατασκευαστικά, αλλά υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα ακόμα και πρέπει να ρυθμίσουν το ζήτημα της επάρκειας ρεύματος.

Το αεροδρόμιο, πρόσθεσε, αποφέρει σημαντικά έσοδα στο ψευδοκράτος και υποστήριξε ότι με τον νέο τερματικό θα αυξηθούν και τα έσοδα.

Αναφερόμενος στο θέμα των «δήμων», ο κ. Αρικλί είπε ότι ενόσω είναι τόσοι πολλοί «αυτή η δουλειά δεν μπορεί να πάει μακριά». Εάν, συνέχισε, οι «δήμοι» δεν εφαρμόσουν τα κριτήρια (ΣΣ: τον «νόμο» για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης) σε 4 χρόνια κάποιοι θα κλείσουν.

Ο «υπουργός εσωτερικών», Ζιγιά Όζτουρκλέρ ανέφερε ότι στόχος τους είναι οι «τοπικές εκλογές» να γίνουν στις 27 Νοεμβρίου αφού θα έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση των «δήμων». Το πόσοι «δήμοι» θα οδηγηθούν σε «εκλογές», είπε, θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεδρία της «επιτροπής δημοσίου και υγείας» στη «βουλή».

Η διαδικασία εντός της «βουλής», συνέχισε, θα ολοκληρωθεί εντός Αυγούστου, λέγοντας ότι το σημαντικό δεν είναι ο αριθμός των «δήμων» αλλά τα κριτήρια και η νοοτροπία στην διοίκησή τους που θα πρέπει να έχει επίκεντρο τον πολίτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy