Κατεχόμενα: Τα αυξημένα κρούσματα στην ε/κ πλευρά προβληματίζουν τον «Υπουργό Υγείας»

Μπορεί να έρθει στο προσκήνιο θέμα διακοπής των διελεύσεων εάν τα κρούσματα στην ε/κ πλευρά φτάσουν τα 500-600 δήλωσε ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ.

Όμως αναφέρουν τ/κ ΜΜΕ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ο κ. Ουστέλ είπε ότι από τα 70 κρούσματα στην ε/κ πλευρά, τώρα καταγράφονται 430 και εάν φτάσουν τα 500-600 τότε θα πρέπει να αλλάξουν κατηγορία στην «ε/κ διοίκηση» – όπως αποκαλεί την ελεγχόμενη από την ΚΔ περιοχή – και να μπει στην κόκκινη. «Τότε θα υπάρξει πρόβλημα και γι’ αυτό μπορεί να έρθει στο προσκήνιο θέμα διακοπής των διελεύσεων».

Ο κ. Ουστέλ υποστήριξε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην «νότια Κύπρο» οφείλεται στο ότι άνοιξε για τον τουρισμό χωρίς να γίνονται τεστ και χωρίς επαρκή έλεγχο.

Ο «υπουργός υγείας» αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς στα κατεχόμενα λέγοντας ότι γίνονται καθημερινά κατά μέσο όρο 5.000 εμβολιασμοί. Συνολικά έγιναν 209.021 δόσεις εμβολίου στα κατεχόμενα, πρόσθεσε λέγοντας πως μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει στείλει στο ψευδοκράτος 350.000 δόσεις Sinovac και θα στείλει άλλες 150.000 δόσεις. Η ηλικία όσων εμβολιάζονται έπεσε τα 300 χρόνια, σημείωσε ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα και την εκπαίδευση.

Εργάζονται εντατικά, συνέχισε, για να πετύχουν τον στόχο του 70% στον εμβολιασμένο πληθυσμό και προσθέσετε ότι τα εμβόλια από την «νότια Κύπρο» – κατά την έκφρασή του – είναι από την ΕΕ, εκείνη είναι ο συνομιλητής τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.