Κατεχόμενα: Τέλος το τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους

Καταργήθηκε από σήμερα για τα άτομα που ολοκλήρωσαν τους εμβολιασμούς η υποχρέωση ελέγχου κατά την είσοδό τους στο ψευδοκράτος, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καταργήθηκε η καραντίνα, αλλά θα πρέπει να προσκομίσουν PCR ή τεστ αντιγόνου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η απόφαση λήφθηκε από την «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» του «υπουργείου υγείας» και τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, 1η Μαρτίου. Για τους μη εμβολιασμένους, η άφιξη στο ψευδοκράτος, προϋποθέτει PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών και θα πρέπει να κάνουν μεταξύ 72 και 120 ωρών PCR στο ψευδοκράτος, αντί της 5ήμερης καραντίνας που ίσχυε μέχρι χθες.

Επίσης από σήμερα, οι πλήρως εμβολιασμένοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαία τεστ αντιγόνου, εκτός από τους υπαλλήλους σχολείων/ειδικής αγωγής, γηροκομείων/οίκων ευγηρίας και των φυλακών.

Στην απόφαση της «επιτροπής» του «υπουργείου υγείας» αναφέρεται ότι όσον αφορά τις διελεύσεις εντός του νησιού – από τα οδοφράγματα – αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους παραμένει υποχρεωτική. Η πληρότητα στους κλειστούς χώρους θα φτάσει στο 75%.

Αλλάζει η διαδικασία και για τα θετικά περιστατικά στα σχολεία. Όποιος είναι θετικός στον ιό θα μείνει σπίτι και οι επαφές θα απομονωθούν μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του PCR. Ανάλογα με το αποτέλεσμα η ομάδα παρακολούθησης του «υπουργείου υγείας» θα ενημερώνει τις διευθύνσεις των σχολείων για το αν θα επιστρέψουν ή όχι οι επαφές. Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές που δεν θεωρούνται επαφές θα συνεχίζουν δια ζώσης το μάθημα με χρήση μάσκας.

Αναφέρεται επίσης ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί για παιδιά άνω των 5 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.