Κατεχόμενα: Ξανά αντιμέτωπος με το στρατοδικείο και το ενδεχόμενο φυλάκισης ο Χαλίλ Καραπασιάογλου

Αντιμέτωπος με προσαγωγή για δεύτερη φορά στο στρατοδικείο και το ενδεχόμενο να σταλεί ξανά στην φυλακή, βρίσκεται ο Τουρκοκύπριος αντιρρησίας συνείδησης Χαλίλ Καραπασιάογλου, επειδή αρνείται να παρουσιαστεί για να εκτίσει στρατιωτική θητεία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι ο Καραπασιάογλου και οι αντιρρησίες συνείδησης, που λέγεται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός τους, περιμένουν τη θέσπιση του περί «αντιρρησιών συνείδησης νόμου», ο οποίος ακυρώθηκε παρά την ολοκλήρωσή του.

Ο Καραπασιάογλου δήλωσε στην εφημερίδα ότι «αυτή είναι η δεύτερη αγωγή που μου απαγγέλλεται μετά τη φυλάκισή μου το 2019 και την αποφυλάκισή μου» και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία της «δίκης», επειδή δεν τέθηκε σε ισχύ ο «νόμος».

Ο επίσης αντιρρησίας συνείδησης, Μουράτ Κανατλί ανέφερε στη Γενί Ντουζέν ότι διώκεται ο Καραπασιάογλου παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε ότι το «δικαστήριο» θα ανέμενε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Η «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά, η οποία ήταν «πρόεδρος» της «κοινοβουλευτικής επιτροπής νομικών, πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών σχέσεων» κατά την περίοδο της «κυβέρνησης του τετραμερούς συνασπισμού», δήλωσε στην εφημερίδα ότι τότε η «διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας» είχε πει ότι θα μειωθεί ο αριθμός των στρατιωτών [με την εφαρμογή του «νόμου»]. «Ύστερα έπεσε η κυβέρνηση και ο νόμος ακυρώθηκε», πρόσθεσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy