Κατέληξε πριν επιστραφεί στην κηδεμόνα του ο γάτος Berton – «Να αποδοθούν ευθύνες…»


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Το θάνατο του γάτου Σερβάλ γάτου Berton, ανακοίνωσε το Κόμμα για τα Ζώα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο γάτος κατέληξε προτού παραδοθεί στην κηδεμόνα του.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μόλις σήμερα το πρωί (9/8/2022) μάθαμε τα κακά μαντάτα. Επήλθε ο θάνατος του γάτου Berton που εδώ και αρκετούς μήνες έγινε ένας μεγάλος αγώνας από το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου για να βρεθεί ένας τρόπος να σωθεί το ζώο και να καταλήξει στην κηδεμόνα.

Δυστυχώς υπέκυψε και θεωρούμε ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που είτε έλαβαν αποφάσεις ή άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου και η κηδεμόνας θα ζητήσουν άμεσα από τον Υπουργό Γεωργίας όπως κατά την διάρκεια της νεκροψίας να είναι παρών και Ιατροδικαστής.

Ήδη έχουν γίνει διευθετήσεις και στην αυριανή νεκροψία θα είναι παρών και ανεξάρτητος ιδιωτικός κτηνίατρος.

Είναι μια τραγωδία και μας θλίβει βαθύτητα ο θάνατος του Berton. Το κράτος και οι κρατικές υπηρεσίες ενώ εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουν κατάλληλους αδειοδοτημένους και κατάλληλους χώρους ούτως ώστε όταν κατάσχονται ζώα να κρατιούνται εκεί και όχι να βρίσκουν την εύκολη λύση τους ζωολογικούς κήπους.

Επίσης δεν δεχόμαστε το γεγονός και τις δηλώσεις του υπεύθυνου του ζωολογικού κήπου της Πάφου ότι το ζώο μετεγχειρητικά ήταν μια χαρά (όπως έλεγαν και όλοι οι όλοι) και ότι χθες(9/8/2022) το ζώο ήταν μια χαρά και σήμερα το πρωί το βρήκαν νεκρό.

Θεωρούμε ότι το ζώο είχε τόσο πολύ ταλαιπωρηθεί, είχε στερηθεί την αγάπη και συμπόνια της κηδεμόνας τους και αυτή η έλλειψη ίσως έφεραν αυτό το τραγικός αποτέλεσμα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την όλη συμπεριφορά των αρμόδιων υπηρεσιών από την μέρα εισόδου του γάτου στην κυπριακή δημοκρατία είναι πολλά και μάλιστα πολλές φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους και γι’ αυτό το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την κατάληξη αυτής υπόθεσης.

Ο γάτος Μπερτόν έφυγε από την ζωή και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θεωρεί πως μια πιθανή αιτία αυτού το άδικου χαμού είναι η ταλαιπωρία που υπέστη το ζώο τους τελευταίους δύο μήνες της ζωής του και σε συνδυασμό με το έντονο άγχος αποχωρισμού από την κηδεμόνα του.

Το άγχος στις γάτες γνωρίζουμε όλοι μας ότι είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας πρόκλησης ασθενειών που κάποτε αποβαίνουν μοιραίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.