Κατέληξε σε κείμενο η Επιτροπή Θεσμών για Κώδικα Αρχών των μελών του Κοινοβουλίου

Σε νέο πιο μικρό, βατό και κατανοητό κείμενο κατέληξε η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για τον κώδικα αρχών και δεοντολογίας που θα διέπει τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είχε καταρτίσει ένα προσχέδιο του κώδικα, τον οποίο έδωσε στα κόμματα, τα οποία είχαν τότε εκφράσει επιφυλάξεις τόσο για το μέγεθος, όσο και για τις πρόνοιες του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ζαχαρία Ζαχαρίου, κατά τη σημερινή συνεδρία αποφασίστηκε η δημιουργία υπο-επιτροπής με προεδρεύοντα τον Γιώργο Περδίκη, η οποία θα επεξεργαστεί εντός δεκαπενθημέρου λεπτομέρειες που συζητήθηκαν σήμερα, με στόχο την ολοκλήρωση και οριστικοποίηση του κειμένου.

Ο κ. Ζαχαρίου υπενθύμισε ότι αρκετές πρόνοιες στον κώδικα είναι και απαιτήσεις από την επιτροπή GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η Βουλή των αντιπροσώπων συμμορφώνεται με όλες τις εισηγήσεις της GRECO.

Εξέφρασε την πίστη ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Επιτροπή θα ολοκληρώσει την επεξεργασία του κώδικα και θα τον οδηγήσει στην Ολομέλεια προς έγκριση.