Κατέρχονται σε επ’ αόριστον απεργία οι καθηγητές της Αγγλικής Σχολής – «Προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλισμού»


Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται οι καθηγητές της Αγγλικής Σχολής στη Λευκωσία με αφορμή την απόφαση της Διεύθυνσης να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο την απόλυση της προέδρου της συντεχνίας του προσωπικού της σχολής, Μυρτώς Χασαποπούλου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΛίγο πριν από το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό από τους καθηγητές της Σχολής, την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και άλλες οργανώσεις. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δόθηκε ψήφισμα προς το ΔΣ της Σχολής και στο προεδρικό το οποίο διορίζει το διοικητικό συμβούλιο.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η Πρόεδρος της Συντεχνίας των καθηγητών της Αγγλικής Σχολής, Μυρτώ Χασαποπούλου, κατήγγειλε ότι η εναντίον της επίθεση συνιστά προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλισμού.

Πρόταση μομφής για τον Διευθυντή του Σχολείου

Το Προσωπικό Αγγλικής Σχολής (ESSA) ύστερα από ψηφοφορία, με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε όπως κατέλθει σε επ` αόριστον απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Ως μέλη της ΕSSA καταθέτουν επίσης πρόταση μομφής για το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Διευθυντή του Σχολείου και την διευθυντική ομάδα (SMT) του Σχολείου.

Σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν ότι «με οργή» ενημερώθηκαν για «το άδικο, απαράδεκτο και αυθαίρετο αποτέλεσμα της `ερευνητικής επιτροπής` που ανέλαβε την `πειθαρχική δίωξη` της Προέδρου της Συντεχνίας, Μυρτώς Χασαποπούλου. Η `ερευνητική επιτροπή`, την οποία σχημάτισε ο ίδιος ο Διευθυντής του σχολείου και που αποτελείται από τον ίδιο και τους δύο αναπληρωτές διευθυντές, αποφάσισε να προτείνει `ομόφωνα ότι η κυρία Χασαποπούλου θα πρέπει να απολυθεί`».

Σημειώνει ότι η εργοδοτική πλευρά αισθανόμενη την «πίεση ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας που στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα» τους, κορυφώνει τις προσπάθειες «εκφοβισμού και φίμωσής» τους και οδηγεί στα άκρα τη σύγκρουση.

«Μόνο έτσι εκλαμβάνουμε την ανεπίσημη πρόταση που μας έγινε λίγο πριν από την επίδοση της απόφασης. Σύμφωνα με την πρόταση, η Πρόεδρός μας θα έπρεπε να απολογηθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, να καταχωρηθεί στον φάκελό της γραπτή `προειδοποίηση` και αυτή να επιστρέψει στα καθήκοντά της. Δεν ανεχόμαστε τον εκφοβισμό και τη θυματοποίηση κανενός από εμάς, πόσο μάλλον της εκλελεγμένης Προέδρου της Οργάνωσης Προσωπικού. Είναι ξεκάθαρο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αρνείται να αποδεχτεί τον ρόλο της Συντεχνίας μας ως ισότιμου συνομιλητή, δεν σέβεται τον συνδικαλισμό, γιατί θέλει να διοικεί αυταρχικά τη Σχολή», προστίθεται.

Επαναλαμβάνουν τη θέση τους ότι είναι έτοιμοι για διάλογο για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν, εφόσον τερματιστεί αμέσως η «εξευτελιστική διαπόμπευση της Προέδρου και ανακληθεί αμέσως η παράνομη, απαράδεκτη εισήγηση για απόλυση της Μυρτώς Χασαποπούλου».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.