Κατεβάζουν τα ρολά και πάνε σε 24ωρη απεργία οι υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Τρίτη (31/5) στην Ελληνική Τράπεζα αποφάσισε η ΕΤΥΚ μετά από απόφαση που πάρθηκε σε σε σημερινή (24/5) συνεδρία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων αποφάσισε την Τρίτη 31/05/2022 να γίνει 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα, μετά και τη ψηφοφορία των μελών της που προσήλθαν και ψήφισαν 5745 μέλη για λήψη μέτρων.

Η ΕΤΥΚ σημειώνει πως σε «περίπτωση που η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας δεν συμμορφωθεί και να τηρήσει τις συμφωνίες και το νόμο, όπως είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας τότε τα μέτρα θα ενταθούν και θα επεκταθούν», ενώ δεν απέκλεισε να λάβει μέτρα και σε άλλες τράπεζες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε σημερινή συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ ασχολήθηκε με διάφορα θέματα αλλά ιδιαίτερα σημαντικό θέμα ήταν η τοποθέτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στη γνωστή απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των μελών που έγιναν την περασμένη βδομάδα και προσήλθαν και ψήφισαν στην κάλπη 5745 μέλη.

Η εισήγηση των συναδέλφων με ποσοστό 99.5% (5714) ήταν υπέρ της λήψης απεργιακών μέτρων εξ’ αιτίας των παραβιάσεων των συμφωνιών αλλά και των νόμων από τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Στη ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι συνάδελφοι ΟΛΩΝ των Τραπεζών και συνεπώς η εξουσιοδότηση ισχύει για ΟΛΕΣ τις Τράπεζες.

Στη σημερινή συνεδρία, κατ’ αρχή έγινε αναφορά στο δράμα που περνά η Υπουργός Εργασίας κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και ευχή ΟΛΩΝ ήταν το συντομότερο να αναρρώσει και να επανέλθει στα καθήκοντά της.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:

1. Στις 31/05/2022 να γίνει 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα

2. Σε περίπτωση που η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας δεν συμμορφωθεί και να τηρήσει τις συμφωνίες και το νόμο, όπως είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας τότε τα μέτρα θα ενταθούν και θα επεκταθούν.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη Γενική Γραμματεία αν το κρίνει αναγκαίο να επεκτείνει τα μέτρα και στις υπόλοιπες Τράπεζες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy