Κατευθυνόμενη εναντίον του δημοσκόπηση καταγγέλλει ο Ακιντζί

Εταιρεία ερευνών στην Κωνσταντινούπολη που λέγεται «Ada Araştırma» τηλεφωνεί σε πολίτες στα κατεχόμενα υποβάλλοντας τους ερωτήσεις εμφανώς κατευθυνόμενες εναντίον του Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρει πρωτοσέλιδα σήμερα η “Αβρούπα”, που γράφει ότι ο ίδιος ο Τ/κ ηγέτης παρότρυνε τον κόσμο να μην απαντά σε νούμερο που αρχίζει από 0850.

Απαντώντας σε ερωτήσεις έπειτα από χθεσινή του συνάντηση με τουρκοκυπριακές οργανώσεις, ο κ. Ακιντζί είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουν από πολλούς πολίτες η εν λόγω εταιρεία τηλεφωνεί συχνά τις τελευταίες ημέρες.

«Από τις ερωτήσεις και τις φράσεις που χρησιμοποιούνται στην συνέχεια φαίνεται ότι ο εν λόγω οργανισμός δεν διεξάγει μιαν επιστημονική δημοσκόπηση με τις γνωστές μεθόδους, αλλά μιαν προσπάθεια κατευθυνόμενη εναντίον του υφιστάμενου προέδρου της δημοκρατίας. Οι συμπολίτες μας δεν είναι υπόχρεοι να απαντούν σε αυτά τα τηλεφωνήματα που γίνονται από τηλέφωνο το οποίο αρχίζει με 0850. Θεωρώ χρήσιμο να υπενθυμίσω ότι δεν θα ωφελήσει σε τίποτα αυτή η προσπάθεια που βρίσκεται εκτός μιας συνηθισμένης δημοσκόπησης και είναι γνωστός ο σκοπός της», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι θέλουν να έχουν σχέσεις “δύο φίλων και αδελφών χωρών” στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και υπενθύμισε ότι εκείνος ήταν που προέβη σε αδελφοποίηση της κατεχόμενης Λευκωσίας με την Άγκυρα το 1989.

Το ψευδοκράτος, συνέχισε, πρέπει να αποκτήσει μια δομή αυτάρκη που να μπορεί να διοικεί τον εαυτό της, να είναι κοσμική και να διατηρεί την ιδιαίτερη ταυτότητα και προσωπικότητά της.

Μια τέτοια εξέλιξη, παράλληλα με το όφελος που θα έχει για τον τουρκοκυπριακό «λαό», θα είναι προς όφελος και της Τουρκίας, είπε, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ δεν αποδέχονται να χαρακτηρίζονται ως υποτελής διοίκηση της Τουρκίας, όπως δεν θέλουν να ζουν ως μειονότητα της ε/κ πλευράς.

«Γι’ αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για λύση για να μπορέσουμε να ζούμε εντός του διεθνούς δικαίου και να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας με την δική μας ταυτότητα και την ελεύθερή μας βούληση», πρόσθεσε.