Καθάρισαν δύο εικαστικές κατασκευές στην παραλία της Γεροσκήπου-Συγκεντρώθηκαν 2.308 κιλών σκουπίδια στις δύο εικαστικές κατασκευές

Με την σημερινή 7η στη σειρά άντληση σκουπιδιών για δύο εικαστικές κατασκευές, η μια σε μορφή ψαριού έξι μέτρων και η άλλη σε μορφή κοχυλιού και αυτή στα έξι μέτρα που τοποθετήθηκαν στην παραλία της Γεροσκήπου σε συνεργασία του Δήμου Γεροσκήπου, του Κέντρου  Μελετών και Έρευνας Ακτή και της Παφίτισσας εικαστικού Έλενας Δανιήλ συγκεντρώθηκαν στο σύνολό τους 2.308 κιλά σκουπίδια.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Άννα Τσέλεπου εκ μέρους του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, είπε πως η διάρκεια της καταμέτρησης αυτής έκλεισε σήμερα 13 μήνες. Όπως ανέφερε, τα συγκεκριμένα σκουπίδια που τοποθετούνται στις κατασκευές είναι μεταλλικά τενεκεδάκια, πλαστικά διαφόρων χρήσεων, γυαλί και χαρτί ως επί το πλείστον.  Πρόσθεσε πως αφού ζυγίστηκαν  από τους συνεργάτες της ΑΚΤΗΣ στην Πάφο διαχωρίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Πράσινο Σημείο Κολώνης για να πάρουν τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Η κ.Τσέλεπου ενημέρωσε ότι η μεγάλη ποσότητα που διαχωρίζεται από τα μεταλλικά αντικείμενα παραδίδεται κάθε φορά που μαζεύονται στον ΜΚΟ Cans for Kids οι οποίοι τα ανακυκλώνουν και από τα έσοδα ενισχύουν τις παιδικές πτέρυγες των νοσοκομείων της Κύπρου με ιατρικό εξοπλισμό.

Επεσήμανε ακόμη πως ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ακτής και του Δήμου Γεροσκήπου για ανακύκλωση στο σπίτι. Όταν ο κόσμος ξέρει που μπορεί να αφήσει τα διαχωρισμένα σκουπίδια του θα κάνει σίγουρα και την διαλογή,  κατέληξε η κ.Τσέλεπου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.