ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κανένα κίνδυνο δεν διατρέχουν πλέον οι παραλίες της Λεμεσού και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους λουόμενους από τη ρύπανση που είχε εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες.

Αυτό διαβεβαιώνει το Τμήμα Αλιείας, ο Δήμος Λεμεσού και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες αφού, όπως αναφέρουν, έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο καθαρισμός της θαλάσσιας περιοχής που είχε επηρεαστεί.

Το πρόβλημα, όπως εκτιμάται, ξεκίνησε πριν από δύο περίπου εβδομάδες από τη διαρροή μαζούτ από διερχόμενο πλοίο και έγινε αντιληπτό το απόγευμα της Τρίτης όταν εμφανίστηκαν στην ανοικτή θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λεμεσού στερεά και ημιστερεά υπολείμματα πετρελαιοειδών, τα οποία κινούνταν δυτικότερα προς το λιμάνι, γεγονός που προκάλεσε τις δικαιολογημένες ανησυχίες των λουομένων. Αμέσως κινητοποιήθηκαν σκάφη τόσο του Τμήματος Αλιείας όσον και της μισθωμένης από τον δήμο εταιρείας για καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, τα οποία εργάστηκαν μέχρι και χθες.

Όπως ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο λειτουργός του Τμήματος Αλιείας Μαρίνος Ιωάννου, μετά τον καθαρισμό έγιναν περιπολίες και ελέγχθηκε χθες όλη η παράκτια ζώνη του κόλπου από την περιοχή της Αμαθούντας μέχρι και το παλιό λιμάνι και έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει πλήρης αποκατάσταση της καθαρότητας της θάλασσας. Ως εκ τούτου, ο κόσμος μπορεί χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό να χρησιμοποιεί για κολύμπι και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες τις παραλίες της Λεμεσού.

Ωστόσο, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν από το κοινό να είναι παρατηρητικό και σε περίπτωση που αντιληφθεί κάτι το ύποπτο να ενημερώνει αμέσως, ώστε να προλαμβάνεται και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα κάθε είδους ρύπανση της θάλασσας.

Χρήστος Χαραλάμπους