Κάθαρση και εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Ικανοποίηση δια του Προέδρου της εκφράζει η ΕΔΕΚ “γιατί έχει δημοσιοποιηθεί ότι θα προχωρήσουν ποινικές διώξεις για το τραπεζικό σκάνδαλο”.

Ο Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι “θα πρέπει η Νομική Υπηρεσία να καλύψει όλες τις πτυχές του οικονομικού εγκλήματος που οδήγησε σε κατάρρευση την κυπριακή οικονομία και αδιαπραγμάτευτα να υπάρξει κάθαρση και εξυγίανση”.

Πρόσθεσε ότι “το εύρος των ερευνών και των διώξεων θα πρέπει να επεκταθεί και πέραν της Τράπεζας Κύπρου”.

“Τι συμβαίνει με την Λαϊκή Τράπεζα, είναι στο απυρόβλητο, διερωτήθηκε” και ιδιαίτερα για την εποχή Βγενόπουλου Μπουλούτα “καλούμε την Νομική Υπηρεσία να διευρύνει τον κύκλο των ερευνών και να καλύψει και την Λαϊκή Τράπεζα”.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι “καλούμε την Νομική Υπηρεσία να καλύψει το μέγα θέμα του ΕLA, που δινόταν ακατάπαυστα στην Λαϊκή Τράπεζα μια χρεοκοπημένη τράπεζα ώσπου οδηγηθήκαμε στην πλήρη οικονομική κατάρρευση και ακόμα να καλύψει και το θέμα των εκποιήσεων των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα”.

“Για όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν έρευνες και να υπάρξει ποινικός κολασμός παντός υπευθύνου”, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.